24/11/2016

Historitë njëshekullore me detektivë po studiohen prej neurologëve të sotëm – po përse? Cilado qoftë natyra e saktë e ndikimit të Gouers tek Conan Doyle, mësimi i Holmes sot ofron një mësim më të madh në fuqinë e mendimit logjik. Edhe teknologjia më e përparuar, nuk do të arrijë kurrë

Lind varreza e menduar vetëm për ateistët. Në shtetin e dytë në botë për nga numri i ateistëve (i pari është Kina), ka lindur Borlänge, e para varrezë e cila nuk ka asnjë simbol fetar. Për Josef Erdemin, i cili ka ideuar projektin, “gjithësecili duhet të zgjedhë se si duhet

Kryeqyteti boshnjak ka gjithnjë e më shumë vendpushime luksi për arabët. Ngjall shumë diskutime ndërtimi dhe zmadhimi i një fshati 8 km larg nga qyteti që, i blerë nga biznesmenë kuvaitianë, ka në brendësi të tij 160 shtëpi të cilat u janë shitur ekskluzivisht personave me prejardhje nga Lindja e

Me Barron Trumpin rikthehet një Djalë i Parë në Shtëpinë e Bardhë. Djali i presidentit amerikan, dhjetë vjec, është në fakt i pari vogëlush që banon aty që nga koha e John Junior dhe babait të tij John F. Kennedy në vitin 1963. Që atëherë ka patur vetëm Bija të

Në 14 korrik 1949, në parkun e Villa Borghese, në Romë, u desh e gjithë kurajo e policëve. Njeriu, i tërbuar në mes të natës dhe me hënë të plotë kuiste dhe gërrmonte tokën me thonjtë e përgjakur, duke kërcënuar të gjithë ata që i afroheshin. Ishte një prej atakeve

Eben M. Byers ishte një njeri i fuqishëm, pronar i një shkritoreje dhe sportist i shkëlqyer. Me fizik atleti, flokë brilantinë dhe buzëqeshje verbuese, ishte personifikimi i manjatit që, në vitet njëzetë, kishte arritur në nivelet e lartë të shoqërisë njujorkeze. Por në 1931, Byers nisi të humbasë peshë: nuk