23/11/2016

Legjenda i ka fillesat në periudhat e vështira të zisë së bukës, ku familjet japoneze detyroheshin të braktisnin të moshuarit e tyre në pyll. Ja se çfarë ka ndodhur – nëse realisht është e vërtetë Praktika e Ubasute-s shënon një periudhë të errët në historinë e Japonisë, por a ka

Në një moment apo tjetër, komunikimi dhe marrja vesh me njerëzit mund të jetë e vështirë për të gjithë. Pavarësisht nëse kanë lidhje me punën apo kënaqësinë, është e rëndësishme të mësoni  marifetet psikologjike të renditura më poshtë, në mënyrë që gjërat t’u shkojnë më mirë. Ato nuk janë truke

Dyzetepesë litra ujë shiu është i nevojshëm për të prodhuar 1 kg ushqim nga toka. Banania zakonisht cilësohet si një pemë, por ajo është në fakt një barishte. Amerikanët konsumojnë rreth 3 miliardë pica çdo vit. Domatet janë trajtuar fillimisht si bimë helmuese. Gjatë gjithë jetës tuaj do të hani

Mbreti i Anglisë, Çarlsi II, natën e dasmës së nipit të tij dhe Mbretit të ardhshëm, Uilliam Oranzhit, qe dëshmitar i gjithë marrëdhënies seksuale të çiftit të ri, ndërsa bërtiste duke i inkurajuar nga cepi i krevatit. Boston Korbet, njeriu që gjeti dhe qëlloi Xhon Uilks Butin, vrasësin e presidentit

Truri prodhon padashjen tonë paragjykime rreth racës dhe gjinisë së njerëzve Disa faktorë ndikojnë mendimet dhe sjelljet tona, dhe shumë prej tyre janë jashtë vetëdijes dhe kontrollit tonë. Ju mund të mendoni mbi trurin si një proçesor të dyfishtë, i përbërë nga një sistem logjik i ndërgjegjshëm dhe një  tjetër

  Ekonomisti venezuelian Moses Naim analizon faktorët që kanë modifikuar panoramën energjitike globale në vitet e fundit: nga ndryshimet klimaterike tek krizat në Lindje të Mesme, nga ngadalësimi i rritjes së ekonomisë kineze, tek rënia e gjigantëve energjitikë jugamerikanë Përmbysja e tregut, e shkaktuar kryesisht nga futja e teknologjive të