19/11/2016

Kush ishte Xhek Rrjepësi, çfarë ka ndodhur me anijen Meri Çeleste, dhe a i vrau vërtet Rikardi III dy princat e vegjël në Kullën e Londrës? Këto janë disa nga misteret më të mëdha historike të të gjitha kohërave. Nga Emma Mason “Historyextra” 1) Meri Çeleste Ajo se çfarë ka

Një gjë është e zakonshme tek gjithë ‘revolucionarët’, që kanë shkaktuar ndryshime të mëdha në të gjithë historinë njerëzore dhe kanë patur një ndikim të përhershëm në ndërgjegjen globale. Emrat që vijnë në mendje janë Gandi, Malkolm X, Martin Luter King, Çe Gevara, Nelson Mandela dhe shumë të tjerë. Ne

Nga Jeanne Shinskey Shumica prej nesh nuk asnjë kujtim të 3 apo 4 viteve para të jetës – në fakt, ne priremi të kujtojmë shumë pak nga jeta jonë para moshës 7-vjeçare. Dhe kur përpiqemi të kthehemi pas në kohë në kujtimet tona më të hershme, është shpesh e paqartë

Me udhëtimet e mëdha dhe Reformimin, europianët filluan që të vënë gjithnjë e më shumë në dyshim shkrimet e mëdhenj klasike mbi gjeografinë, mjekësinë, astronominë dhe fizikën, që kishin qenë burimi kryesor i dijes në kohët e mesjetës. Bashkë me ata dyshime, erdhi dhe një ndjesi se brezi i tyre