18/11/2016

Iluminati është një nga organizatat më të keqkuptuara dhe keqinterpretuara gjatë gjithë historisë njerëzore. Ajo është bërë sinonim me konceptin e kontrollit, pushtetit dhe të keqes. Nga skllavërimi i të gjithë njerëzimit tek kontrolli i bankave, supozohet se ka pak gjëra që s’mund të bëjë Iluminati. Kërkimet mbi këtë organizatë

Cilido që ka arritur ndonjëherë diçka me rëndësi në jetë ka qenë i disiplinuar. (Endrju Hendrikson) Mos e kaloni kohën duke goditur me kokë një mur, me shpresën se do ta shndërroni atë në një derë. (Koko Shanell) Ajo që fitoni nga arritja e qëllimeve tuaja, nuk është aq e

Organi më i madh i brendshëm është zorra e vogël. Pavarësisht se quhet më e vogla e të dyja zorrëve, ajo është në fakt 4 herë me e gjatë se sa gjatësia mesatare e sa një personi të rritur. Zemra e njeriut krijon presion të mjaftueshëm për të pompuar gjakun

Gjyqi i Formosusit, papës së vdekur, të cilin si kufomë e nxorrën në gjyq për shkak të një hakmarrjeje politiko fetare, ishte vetëm njëri prej shumë episodeve që kanë shënuar historinë e turbullt të papatit në shekujt nëntë dhe dhjetë. Luftërat politike për kontroll mbi Romën dhe Kishën Katolike bënë

Mongolët, duke luftuar nën Genghis Khanin dhe pasardhësit e tij përdornin gjerësisht marifete, si për shembull ta bënin të mendonte që ata përballeshin me një ushtri shumë më të madhe, nga sa ishte në të vërtetë. Forcat mongole përdornin disa variante të këtij marifeti. 1204: Natën përpara betejës së fundit

Edhe pse Projekti Manhattan ishte top secret  dhe siguria ishte shqetësimi kryesor i tij, ai ishte prapëseprapë shumë i prekshëm. Shumë nga njerëzit që morën pjesë në këtë projekt ishin spiunë nga vende të tjera, dhe këto vende ishin gjithashtu pjesëmarrës në garën për bombën atomike. Shumë njerëz në publikun