17/11/2016

Lindja e Sargonit në mes të shekullit XXIV P.E.S, është e mbuluar nga misteri dhe legjenda. I menduar si biri i një priftëreshe të rangut të lartë dhe një babai të panjohur, thuhet se ai u vendos në një shportë dhe u braktis në lumë. Pasi u shpëtua dhe u

Vetën 10 përqind e të gjitha qenieve njerëzore të lindura në këtë botë, janë gjallë në këtë moment. Çdo vit më shumë se 1 milionë tërmete tronditin Tokën. Kur vullkani Krakatu në Indonezi shpërtheu në vitin 1883, forca e tij qe aq e madhe sa që zhurma që shkaktoi mund

Ky çrregullim mendor na jep një pasqyrë unike të epokës sonë dixhitale Nga Robert Sepolski E nisim me rastin e një gruaje që përjetoi një tragjedi të padurueshme. Në vitin 1899, nusja pariziane, Zonja M., lindi fëmijën e saj të parë. Por fëmija u rrëmbye dhe u zëvendësua me një

Endrra e të jetuarit përgjithmonë është po aq e lashtë, sa edhe vetë koha. Eshtë një koncept universal, qoftë prej frikës së vdekjes, dashurisë për jetën, etjes për njohuri, apo edhe ndjesisë së pamposhtmërisë. Shumë kultura të lashta shpallën taktika të ndryshme për ekzistencën e përjetshme. Ja dhjetë ide që

Në kërkim të rrënjëve ideologjike të Donald Trump, Presidenti i Shteteve të Bashkuara që restauron rendin e vjetër nacionalist dhe përmbys rendin e ri botëror Populist, autoritar, realist, eastern republican, proteksionist, market populist, nativist, fashist, centrist radikal, indiferent: politologët janë lodhur për ta vendosur Trump në një territor të mirëlimituar

A e keni forcën dhe disiplinën për të qenë një mjeshtër i Kung Fu-së? Tempulli Shaolin në provincën Henan të Kinës është shtëpia e një grupi murgjish budistë, që kanë një seri mbresëlënëse aftësish. Zakonisht të stërvitur që në moshë të re, ata janë bërë të famshëm për forcën e