16/11/2016

Në video shfaqet evolucioni i species sonë, që nga Australopithecus afarensis, i cili ka jetuar 3-4 milion vjet më parë e deri tek njeriu modern.

Nga Tanya Lewis Paramendoni të jeni në gjendje të ndjeni çdo gjë që ndjen një person tjetër – kënaqësinë dhe dhimbjen e tij. Ose të ndjeheni të bindur, pavarësisht nga të gjitha provat për të kundërtën, se keni vdekur. Këto janë vetëm disa nga çrregullimet e çuditshme të trurit, të

Carl Gustav Jung ishte një psikolog dhe filozof. Ai ishte një impuls për të zgjeruar ndërgjegjen e njeriut, në pothuaj çdo manifestim të neurozës apo depresionit. Ja 20 prej thënieve më të rëndësishme të këtij dishepulli të Sigmund Freudit, që na ndihmojnë të njohim më mirë vetveten. Mos u mbaj

Të lexosh libra, nënkupton ta pasurosh mendjen me njohuri të reja për çështje të ndryshme. Lufta është diçka në të cilën çdo vend është përfshirë. Disa për të mbrojtur atë që ju takon, e disa të tjerë për të marr diçka nga dikush. Ekziston një thënie “Historia që harrohet përsëritet”,

Inteligjenca Emocionale është aftësia për të identifikuar dhe menaxhuar emocionet tuaja dhe ato të të tjerëve. Eshtë thënë përgjithësisht se Inteligjenca Emocionale është shumë më e rëndësishme si faktor suksesi, se sa Inteligjenca Standarte, apo IQ. Kjo sepse kontrolli i emocioneve tuaja është shumë më i rëndësishëm, se sa thjeshtë

Ne nuk duhet të nisim kurrë një debat, nëse jemi të zemëruar. Ndoshta të gjithë e dinë që kjo është e vërtetë. Por ndonjëherë, ne humbasim kontrollin e emocioneve tona gjatë një debati të nxehtë, dhe nuk mundemi të ndalemi e të shuajmë një debat, deri kur është shumë vonë.