15/11/2016

“Unë i dua shumë ata që janë të keqarsimuar”, deklaroi Donald Trumpi në muajin shkurt, gjatë një fjalimi në Las Vegas. Kjo frazë ishte një fjali hapëse, e një artikulli mbi filozofin e Iluminimit Zhan Zhak Ruso, që unë kam shkruajtur për The Neë Yorker në muajin gusht. Tani ne

Mbi 1 milionë euro në monedha metalike hidhen çdo vit në Fontana Di Trevi në Romë. Paratë përdoren për të subvencionuar një supermarket në ndihmë të të varfërve. Norvegjia është vendi i vetëm që e ka nxjerrë jashtë ligjit sportin e skeitbordit gjatë viteve 1977-1989. Bletët janë më të zgjuara

Zhvillimet teknologjike, rritja ekonomike dhe evolucioni kulturor – të gjitha karakteristika të globalizmit – ka zhvilluar aftësinë tonë për të zgjidhur shumë nga “të këqijat sociale” që vazhdojnë të ekzistojnë. Identifikimi i mjeteve të duhura për t’u përballur me problemet është element shumë i rëndësishëm, por hapi i parë që

Ne ndjekim të tjerët pavarësisht sa shumë përpiqemi të bëjmë zgjedhjet tona Nga Joan Greko Koncepti se zgjedhjet diktohen nga mendimet dhe opinionet tona personale, ngjan të jetë aq i qartë sa që nuk ia vlen as të përmendet, shkruan Xhonah Berger në hyrje të librit të tij të botuar

Pas fitores së Trumpit, europianët, dhe sidomos gjermanët, po e shohin botën e tyre me të tjerë sy dhe – krejt të papërgatitur për fitoren e Trumpit – ata janë tërësisht të shushatur nga ajo që shohin. Njerëz të brendshëm pranojnë se, ashtu sikurse shumë të tjerë përreth botës, ata