14/11/2016

1. Mbreti i Anglisë, Çarlsi II, natën e dasmës së nipit të tij dhe Mbretit të ardhshëm, Uilliam Oranzhit, qe dëshmitar i gjithë marrëdhënies seksuale të çiftit të ri, ndërsa bërtiste duke i inkurajuar nga cepi i krevatit. Boston Korbet, njeriu që gjeti dhe qëlloi Xhon Uilks Butin, vrasësin e

Themistokliu, krijuesi i fuqisë detare Athinase si dhe një politikan shkëlqyer, e njohu vlerën e një marine të fortë. Kjo pikëpamje do të dëshmohej vendimtare jo vetëm për Athinën, por për gjithë qyterërimin perëndimor. Themistokliu rridhte nga një familje aristokrate, por nëna e tij nuk qe e tillë. Ajo mund

Perënditë e Greqisë së lashtë u ngjanin njerëzve në disa drejtime. Kur perënditë luftonin në një luftë, grekët i imagjinonin si qenie me formë njeriu, që luftonin me ërmë. Këto armë përgatiteshin për ta nga Hefesti, perëndia i punimit të metalit, zejtarisë dhe zjarrit, i cili ishte një lloj farkëtari

Nga Faik Konica* Shohim me të math trishtim mosdashjen e disa shqipëtarëve të ndërtojnë e të zbukurojnë gjuhën e tyre. Është nevojë të mos e lëshojmë Shqipen si ka qenë, se ashtu s’munt të quhet gjuhë. Kemi për të shpallur më tutje ca mendime mbi këtë çështje. Le të bëjmë

Gjithësekush mund të mendojë se fushatat presidenciale të Barak Obamës dhe Donald Trumpit, kanë qenë diametralisht të kundërta, shkruan Pol Springer në një artikull për revistën Njezuik. Në fakt, sipas tij, po t’i vëresh me kujdes, të dy fushatat nuk mund të ngjanin më të ndryshme se kaq: ndërkohë që

Pas një lufte bërthamore mund të vijë një dimër bërthamor Me tmerret që bombat atomike i kanë shkaktuar tashmë planetit tonë, është e vështirë të imagjinosh që gjëja më e keqe që do të na vinte prej një lufte bërthamore nuk janë vetë shpërthimet, por pasojat pas disa javëve, muajve