12/11/2016

Jo vetëm që jemi të ndërgjegjshëm për të, por jemi të zhytur në një pishinë të madhe radioaktive që quhet Tokë. Ja pesë vendet më radioaktive të planetit dhe njerëzit që jetojnë aty, pavarsisht nga gjithçka gëzojnë shëndet të plotë. Guarapari (Brazil) Plazhet atlantike që shkojnë nga Rio de Zhanero

Le të shqyrtojmë obsesionin e alkimistëve të botës së lashtë në gjetjen e Gurit Filozofal:sekretit të pavdekësisë Nga Daniel Appel Vdekshmëria e ka torturuar vetëdijen tonë qëkur njeriu dëshmoi vdekjen e pare, dhe kuptoi mundësinë e vdekjes së vet. Pashmangshmëria e vdekjes dhe spekullimet mbi natyrën e botës së përtejme,

Një gjë e shëmtuar që ka bërë të vërshojnë në Facebook një valë mesazhesh ngushëllimi dhe ka zhytur në ankth miq dhe të afërm të të vdekurve të pavetëijshëm. Mes këtyre – shakaja e fatit – edhe themeluesi i platformës, Mark Zuckerberg. Sic kujton Huffington Post “mesazhi në kujtim të

Vdekja e njërit prej presidentëve më të dashur të SHBA-ve, John Kennedyt, është tema kryesore e teoricienëve të konspiracionit. Thuhet se rreth orës 10 të mëngjesit, operatori telefonik në Oxsnard të Kalifornisë kishte pranuar një telefonatë. “Presidenti do të vdesë në 10 minutat e ardhshme”, kishte thënë zëri i një gruaje.

Perënditë e Malit Olimp, që janë personazhet dominuese në pjesën më të madhe të legjendave të Greqisë së lashtë, morën kontrollin e Universit, duke luftuar një luftë të gjatë me paraardhësit dhe rivalët e tyre, Titanët. Historia e kësaj Lufte Kozmike, që njihet edhe si Titanomakia, përfshin shumë tema –

Krahasuar me hapësirat e mëdha të kontinenteve të Afrikës dhe Azisë, Europa është relativisht e vogël; megjithëkëtë, ajo ka një histori kulturore të gjatë. Pjesë e trashëgimisë është edhe trupi i miteve dhe mijëra legjendave, të ndara në një sërë traditash të shumëllojshme në të gjithë kontinentin. Këto variojnë, nga