11/11/2016

Pesëcepëshi Ylli në këtë simbol përdoret për të paraqitur katër elementë e tokës, ajrit, ujit dhe zjarrit, plus shpirtin. Përreth tyre vendoset një rreth për të simbolizuar lidhjen dhe marrëdhënien reciproke mes të gjithëve. Pesëcepëshi ndonjëherë përdoret në altarë dhe në punët magjike për të simbolizuar elementin e Tokës. Hëna

Rreth dy javë më parë u publikua lajmi i gjetjes së një papirusi dymijë e shtaqind vjeçar, që duket të ketë shoqëruar dy qypa me verë. Papirusi, i gjetur në një nga shpellat e shkretëtirës së Judesë, i është konfiskuar më pas plaçkitësve të antikiteteve nga ana e autoriteteve izraeliane.

Leonard Coheni vdiq në 11 nëntor 2016, një vdekje për të cilën këngëtari kishte pak kohë që përgatitej. Në korrik 2016, ai i shkruajti një letër të fundit, shumë prekëse, muzës, dashurisë dhe mikeshës së tij, Marianne Ihlen, sapo dëgjoi që ajo po vdiste, duke i thënë se “ne jemi

Duhej marrë me të mira Rupert Murdochu për të riformuar marrëdhënien me “Fox News”? Pyesni Kushnerin. Është për t’iu kërkuar këshillë Henry Kissingerit për të hartuar diskutimin mbi politikën e jashtme? Është marrë Kushneri. Kush e udhëheq delegacionin në Kongres për të negociuar me Spikerin Paul Ryan një axhendë të

Truri Truri i njeriut është një nga pjesët më komplekse, dhe më pak të kuptuara të anatomisë së njeriut. Ne mund të mos dimë shumëçka, por më poshtë po paraqesim disa fakte interesante që njihen nga bota mjekësore: Impulset nervore nga dhe drejt trurit, udhëtojnë me një shpejtësi prej 280

Ne kemi bindjen e vendosur, se ndjenjat dhe mendimet tona ndihmojnë në formësimin e përvojave që kemi. Problemi është se shumë njerëz priren të shohin anën negative të gjërave, pa plotësisht të qenë të vetëdijshëm mbi mendimet e tyre negative. Duket sikur të qënit negativë është bërë një zakon, kështu