10/11/2016

Epi i Gilgameshit nuk është burimi i parë letrar që përmend “Gilgameshin”, i cili ishte sundimtari i pestë i dinastisë së Urukut dhe një gjysmëperëndi, me forcë supernjerëzore, që e ndihmoi të ngrinte muret mbrojtës të Urukut. Sipas Listës së Mbretërve Sumerë, ai sundoi qytetin e Urukut për 126 vjet.

Epona është një nga Perëndeshat më të rëndësishme të keltëve kontinentalë. Emri i saj do të thotë “Pela e Madhe”, por mbart edhe titujt e “Pela Hyjnore” dhe “Perëndesha Pelë”. Shumica e tregimeve  të lidhura me të kanë humbur, por fatmirësisht tregimi për lindjen e saj, si rrëfehet nga Agesilaosi,

Eshtë një shprehje kineze që thotë: “Që zogjtë e shqetësimit dhe merakut fluturojnë mbi kokën tuaj, kësaj ju nuk keni çfarë t’i bëni. Por që ata të ndërtojnë foletë e tyre në flokët tuaj, këtë ju mund ta pengoni”. Shqetësimi mund të fluturojë sipër jush; ose ju mund të lejoni

Mos e merrni personale Nëse keni të bëni me dikë që ka personalitet “toksik”, mbani mend këtë: nuk është aspak puna juaj se cfarë mendojnë të tjerët për ju, kjo nuk ju prek aspak. Nëse mendojnë negativisht për ju, kujt i bëhet vonë? Thjesht jini vetvetja. 2. Ruani qetësinë Duke

Kompania “Samsung”, pas tërheqjes globale të 2.5 milionë smartphone-ve “Galaxy Note 7”, tashmë i duhet të menaxhojë sërish dështimin me një tjetër produkt të tij, lavatriçen. Sipas mediave ndërkombëtare, në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, kompania ka bërë thirrje të tërheqë 2.8 milionë lavatriçe me derën nga sipër. Arsyeja është

nga Carl Bildt (* Të drejtat ekskluzive të botimit të këtij komenti në gjuhën shqipe i ka www.bota.al) WASHINGTON, DC – Votusit e zemëruar amerikanë, që ndihen të anashkaluar prej establishmentit në Uashington, e kanë thënë fjalën e tyre. Një botë e shastisur, duhet të përpiqet të kuptojë tani, se