09/11/2016

Kur më pyesin atë që mendoj për kandidatin kryesor në SHBA, unë ua them menjëherë: “Shpresoj shumë që ai të bëhet president” Nga ASLI AYDINTASBAS* Mu në qendër të Stambollit ndodhen Kullat Trump, pranë një mbikalimi i cili kalon përmes qytetit në lagjen e shëmtuar tregtare të MecidiyekÖy. Shitjet e

Refuzimi i tij i përsëritur për të nxjerrë pagimin e taksave ka nxitur spekulimet se vlen shumë më pak nga sa pretendon, dhe se ai përfiton prej ligjit të taksës mbi pronën, për të raportuar një të ardhur prej zero dollarë – një marifet që dikur e përdorte për të

Kolegji elektoral, zgjedhja e Kabinetit, logjistika e zhvendosjes në Shtëpinë e Bardhë, Dita e Inaugurimit dhe takimet me udhëheqësit botërorë Donald Trumpi është zgjedhur udhëheqësi i ardhshëm i botës së lirë, duke mundur Hillary Clintonin 279 me 218. Por ka një numër hapash që duhet të bëhen, përpara se Presidenti

Presidenti Obama foli me Donald Trumpin sot për ta përgëzuar për fitoren e zgjedhjeve presidenciale të 2016, dhe e ftoi në Shtëpinë e Bardhë këtë javë. Në një deklaratë, Shtëpia e Bardhë bëri të ditur se garantimi “i një tranzicioni sa më të butë” është një prioritet për Obamën, dhe

Fjalimi i fitores, i mbajtur nga Donald J. Trump Sapo kam marrë një telefonatë nga Sekretarja Klinton. Ajo na përgëzoi – është për ne – për fitoren tonë, dhe unë e përgëzova atë dhe familjen e saj për një fushatë shumë, shumë të luftuar. Dua të them, ajo luftoi shumë

Media e merr gjithmonë Trumpin fjalë për fjalë. Ajo nuk e merr asnjëherë seriozisht, por gjithmonë e merr fjalë për fjalë. Gazetarët donin të dinin se si ekzaktësisht, do të dëbonte ai aq shumë imigrantë pa dokumenta, apo se si Trumpi do të hiqte qafe ISIS-in. Ne donim detaje. Por