08/11/2016

Shkrimtari Jonathan Safran Foer: “Kush voton Trump nuk është një popull fanatikësh apo injorantësh. Në pjesën më të madhe janë njerëz të frustruar, të dekurajuar, që kanë humbur mundësinë e daljes nga kufijtë e klasës shoqërore përkatëse” «Ka shumë gjëra që i kam gjetur të rënda dhe të shpifura në

The New York Times Ky vit zgjedhor ka qenë një paradë rraskapitëse shëmtie. Ai ka nxjerrë gjithashtu në pah disa të vërteta themelore për SHBA në 2016, mësime që udhëheqësit politikë duhet t’i kenë nxjerrë para zgjedhjeve të sotme. Urrejtja shet. Racizmi, fanatizmi, misogjinia mund t’i japë energji një fushate

Nje nder pyetjet me themelore te fizikes dhe te kozmologjise, eshte se nga ç’ka filloi gjithçka? Nese universi eshte krijuar prej nje shperthimi te quajtur Big-Bang, po vete ky, si u krijua dhe pse? Ky univers, nje teresi lende e perbere prej grimcash materiale te quajtura elementare i formuar me

Më në fund, dita e zgjedhjeve erdhi. Më në fund, sepse kjo fushatë elektorale e dëmtoi demokracinë amerikane Miodrag Soric Grindja bën pjesë në demokracinë amerikane si flamuri amerikan në patriotizmin e këtij populli. Në historinë e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, kandidatët e saj për presidentë kanë debatuar ashpër

Kemi një tjetër debat presidencial dhe një tjetër mashtrim të pisët, që mund të ketë diktuar rezultatin e zgjedhjeve. Në vitin 1980, Presidenti Xhimi Karter ishte duke u përpjekur për t’u rizgjedhur kundër ish-guvernatorit të Kalifornisë, Ronald Regan. Nga fundi i vitit 1980, ai e kishte marrë veten nga vlerësimet

Disa tradita janë kaq shumë të ngulitura në kulturë, saqë nuk pushojmë së pyeturi përse ekzistojnë. E tillë është edhe kjo e votimit të martën në Amerikë. Në vetvete edhe dalja e njerëzve për votim mund të jetë e vështirë, kështu që, përse ky mundim për t’i nxjerrë në mes