07/11/2016

Raportet midis Uashingtonit dhe Moskës nuk kanë qenë kurrë kaq të këqija sesa pas ndërhyrjes ruse në Ukrainë dhe aneksimit të Krimesë. Europa Perëndimore me padëshirë aleatin e saj e Përtejoqeanit, nga ku vazhdon të varet për sigurinë e saj. Ajo Lindore ka theksuar «proamerikanizmin» e saj, pasi vetëm Shtetet

Shumëkush fenomenin Donald Trump e sheh si risi në politikën botërore, por me këtë nuk pajtohet historiani dhe analisti anglez, John Foot. Ai pohon se Trumpin notorioz e kemi parë, por në formën e kryeministrit italian, Silvio Berluskoni, i cili premtonte gjithçka, e injoronte të vërtetën, por që përfundoi si