06/11/2016

Ian Bremmer Fushata të ndryshme ato të Hillary dhe Donald, por të paktën një element të përbashkët e kanë: parëndësinë, në mos një rol negativ, të bashkëshortëve të tyre. Melania Trump ka qenë pothuaj e papranishme në fushatën elektorale. E heshtur, më pas e detyruar që të mbajë një seri

Nga Evan Kornog Kur etërit themelues u mblodhën në Filadelfia për të hartuar një Kushtetutë,  në verën e vitit 1787, kishte shumë gjëra për të cilat nuk binin dakord. Por konsensusi ishte i menjëhershëm sa i përket titujve të trashëgueshëm. Në nenin e parë të Kushtetutës shpallej: “Asnjë tituj fisnikërie

Periudha mes të martës së parë të nëntorit dhe 20 janarit mund të jetë e pabesë për një komandant të përgjithshëm në mbërritje, dhe historia është e mbushur me polemika – që nga drama për të emëruar radioaktivë në kabinet, tek rrëfime për hakmarrje politike, vandalizëm dhe vjedhje të mjera.

Slogani më i keq elektoral në historinë e zgjedhjeve presidenciale amerikane i përket Al Smithit, i cili ishte kundër prohibicionit (ndalimit të prodhimit dhe shitjes së pijeve të forta alkoolike). Për të treguar mbështetjen e tij për prodhimin, shpërndarjen dhe shitjen e alkoolit, ai shpalli moton:”Votoni Al Smithin, dhe ai