03/11/2016

Ata që shtrojnë pyetje të vështira, si:”Pse gjendemi këtu?”, “Prej ku e nxjerrim moralin?” dhe “Çfarë do të thotë realisht, kur jemi përtokë?” i kanë dhënë njerëzimit njohuri të mahnitshme filozofike, si dhe udhëzime etike. Për fat të keq, reflektimi me tepri mbi këto çështje mund të çojë ndonjëherë në

Kemi vendosur në krye të kësaj liste një lëvizje politike të pashpirt, që dënoi me vdekje mijëra ushtarë amerikanë. Në vitin 1968, Lufta e Vietnamit kishte 4 vite që po zhvillohej në shkallë të plotë. Në muajin mars, Presidenti Lindon Xhondon urdhëroi bombardimimin e kufizuar të Vietnamit të Veriut për

Ne qindra e mijera vite, qe ne lashtesi, kureshtia per te hulumtuar qiellin te mbushur plot yje ka qene e pashmangshme. Endrra e njeriut per te pushtuar hapesiren e gjejme qe ne lashtesi, tek greket e lashte, ku nepermjet Hermesit, perendise qe udhetonte ne qiell si lajmetar i perendive, grekeve

“Ndershmëria është një dhuratë e kushtueshme, mos e prit nga njerëz të pavlerë”  “E vërteta nuk është asnjëherë e rrezikshme. Përveçse kur thuhet” PHILIP MOELLER, “Bashkëshorti i Helenës” “Ndikimi purifikues i rrëfimit publik buron nga fakti që, përmes tij, shpresa tek gënjeshtrat zhduket përgjithmonë, dhe shpirti rifiton zakonin fisnik të

Le të shqyrtojmë obsesionin e alkimistëve të botës së lashtë në gjetjen e Gurit Filozofal: sekretit të pavdekësisë Nga Daniel Appel Vdekshmëria e ka torturuar vetëdijen tonë qëkur njeriu dëshmoi vdekjen e pare, dhe kuptoi mundësinë e vdekjes së vet. Pashmangshmëria e vdekjes dhe spekullimet mbi natyrën e botës së

Nëse dilni jashtë në 14 nëntor, ju mund të vini re hënën që duket më e madhe dhe më e shndërritshme se zakonisht. Në fakt, edhe më e madhe se sa është shfaqur në 68 vitet e fundit, thonë shkencëtarët. Super Hëna e këtij muaji, e parafundit e vitit, do