02/11/2016

1. Fito besimin e të tjerëve Themeli për gjithçka që lidhet me udhëheqjen tuaj duhet të ndërtohet mbi besimin. Në librin e tij fenomenal “Shpejtësia e Besimit”, Stephen Covey thotë se një ekip me besim të lartë do të prodhojë rezultate më të shpejtë dhe me kosto më të ulët.

“Emailet e Hillary Clintonit janë shndërruar në qendrën e një debati të madh politik. Unë e njoh dhe besoj tek ajo”: kështu ka deklaruar presidenti Barack Obama, në një seri intervistash të dhëna përpara se të rinisë turin elektoral për kandidaten demokrate, që do ta vazhdojë në Karolinën e Veriut

Nga Rajan Kuper Ndoshta ka kuptim që, zgjedhjet më të çuditshme të historisë së Amerikës, të përfundojnë si një rrebesh historish të çuditshme dhe akuzash konspirative. Në fillim ishte lajmërimi i drejtorit të FBI, James Comey, javën që kaloi, se ai po bënte … diçka, nuk është ende e qartë

Ai njihet si një ndër piratët kibernetikë më të famshëm dhe më të pasur në planet, themeloi Megaupload dhe së fundmi rikthehet në qendër të vëmendjes së mediave për një deklaratë të bërë në rrjetet sociale në lidhje me e-mailet e Hillary Clinton. Kim Dotcom ka paralajmëruar kandidaten demokrate se

Asgjë nuk ka speciale apo thelbësore, në lidhje me ata që ne jemi. Ne jemi një aksident. Homo Sapiens është thjesht një mënyrë e mundshme për të qenë human, një rastësi evolucionare. Historia e homo sapiens-it mund të jetë duke iu afruar fundit Jemi veçse makina që përpunojnë të dhëna:

Një ëndërr e parë vetëm, është thjesht një ëndërr. Një ëndërr e parë së bashku është realitet. (Xhon Lenon) Unë nuk ëndërroj natën, unë ëndërroj gjithë ditën; endërroj për të jetuar.  (Steven Spielberg) E ardhmja i përket atyre që besojnë në bukurinë e ëndrrave të tyre. (Eleonor Ruzvelt) Çelësi për