01/11/2016

Nga Erica Cirino Xhon Çarls Martin “Xhoni” Nesh, ishte adolesht kur filloi të dëgjojë për herë të parë një zë në kokën e tij. Si një i krishterë i rilindur, ai e interpretoi atë si zërin e Perëndisë që po i fliste. Në një rast, ai eci në mesin e

Të paktën një në tre evropianë dhe të miliona të panumërt vdiqën në Azi. Po cili qe burimi i kësaj sëmundje me një efikasitet kaq brutal dhe vdekjeprurës? Nga Uendi Orent Në çfarë analesh është lexuar ndonjëherë që shtëpitë mbetën të zbrazëta, qytetet e shkretuara, fshatrat e lëna pas dore,

* Një kancelar Schäuble duhet të jetë një prej shqetësimeve më të mëdha të Evropës Së brendshmi, Schäuble do të kishte shumë më tepër kapital politik se sa Merkeli. Por mbërritja e tij në kancelari do të shihej me shqetësim serioz në Paris, Londër dhe gjetkë në Evropë, dhe në

Janë disa vende në botë që na lejojnë të lidhemi me hyjnoren. Këta janë vende ku, personat që janë të ndjeshëm ndaj energjive, kanë ëndrra të fuqishme pasi flejnë aty gjatë natës, apo përmendin takime me ndjenja dhe qartësi të papërshkrueshme. Vende të tillë kanë energji të përqëndruar, në një

Nga Lioni në portat e Borgogne, itinerari i vjeshtës i një prej rajoneve më të famshme të verëtarisë franceze. Fshatra me gurë të verdhë, kodra të “shtruara” me tapetë vreshtash dhe châteaux ku të degustosh verërat Aop E shtrirë në rreth pesëdhjetë kilometra kodërza të ëmbla mes Lionit në jug

  “Nuk do të shpëtojë nga hetimi i FBI-së edhe në rast se fiton. Si Presidente do të rrezikonte impeachment. Akuzat për komplot? Qesharake. Do të dalin skandale të tjera jo vetëm për të dhe Bill, por edhe për vajzën Chelsea” Edward Luttwak, politolog i famshëm, republikan i hekurt, jep