November 2016

Mjeti kryesor me të cilin ne ndërveprojmë me botën përrreth nesh janë shqisat tona. Më poshtë po paraqesim fakte interesante rreth 5 aftësive shqisore. Pasi hani shumë ushqim, dëgjimi juaj është më pak i mprehtë. Nëse jeni duke shkuar në një koncert pas një vakti të bollshëm, mund të dëmtoni

Për shekuj me radhë kemi pranuar teorinë e evolucionit të Çarls Darvinit, por në librin e tij të ri “COSMOSAPIENS”, Xhon Hends vë në pikëpyetje hipotezën tonë se si evoluan njerëzit Nga Xhon Hends Në një konferencë historike ndërkombëtare të mbajtur kohët e fundit, nën kujdesin e Shoqërisë Mbretërore dhe

Hamed Abdel-Samad* Bota duhet të ketë frikë nga islamizmi militant njëlloj siç pati nga fashizmi A duhet pasur frikë nga islami? Po. Veçanërisht nëse jemi myslimanë. Sepse ne po përjetojmë një dimension të ri të xhihadit global, një shpërthim të forcave më radikale të islamit. Pa marrë parasysh nëse islamikët

E do shumë forcën dhe armët. Eshtë nacionalist. Shpesh herë ka bërë karrierë si sipërmarrës apo ka qenë edhe administrator lokal. Ka eksperiencë në terren, nuk jeton në një fluskë intelektualistike dhe e di çfarë i intereson popullit, sepse e ka njohur në rrugë, në fabrikat e mësyra prej globalizimit,

Në vitin 1903, Mari Kyri u bë gruaja e parë që fitoi çmimin Nobel. Së bashku me të shoqin, ajo mori Nobelin në Fizikë për kërkimet e tyre mbi radioaktivitetin. Më 19 prill 1906, Kyri mbeti vejushë, pasi i shoqi ndërroi jetë për shkak të një aksidenti në rrugët parisiene.

Në imagjinatën tonë agjentët sekretë janë të gjithë si James Bond. Ja sesi ka ndryshuar figura e spiunit në 5 shekujt e fundit Një natë të ngrohtë gushti Bond, agjent sekret, ikën nëpër çati. Njerëzve që e mbajnë nën shënjestër poshtë në rrugë u tregon si trofe një grua dhe