29/10/2016

Do të ndërtohet në Emiratet Arabe dhe do inagurohet në vitin 2020. Është parashikuar se do të ndërtohet në oazin e Liwa, një zonë në jug të Emirateve të Bashkuara Arabe që ndodhet në mes të shkretëtirës së Rub al-Jali, 150 km larg Abu Dabit, ku dhe ka bazën Eco

Ndërsa fëmijët rriten, ata duhet të edukohen  në mënyrë shumë të kujdesshme, pasi mendjet e tyre janë kaq delikate. Bazamentet perceptuese të fëmijëve ndërtohen të ndikuara thellë nga sjellja e të rriturve. Ekzistojnë shumë aspekte, të cilat ndikojnë mbi zhvillimin e shëndetshëm psikologjik dhe konjitiv të fëmijës, dhe veprime apo

Një studim, i publikuar tek revista “Nature” përgënjeshtron të ashtuquajturin identitet të “pacientit zero” dhe e vendos përhapjen e virusit HIV në New York. Një ekip kërkuesish nga Universiteti i Arizonës dhe Kembrixhit ka rindërtuar origjinën e pandemisë së sidës falë një teknike revolucionare. Rezultatet e saj tregojnë që HIV-i,

Kiri i Madh (ose Kiri II) lindi në fillim të shekullit VI P.E.S, me shumë gjasa në Persi. Ashtu si shumë nga sundimtarët e tjerë të lashtë, jeta e tij e hershme është e rrethuar nga mitet. Nëna e Kirit pati një vizion, në të cilin Kiri përmbyste gjyshin e

Përgjigjet e të gjitha pyetjeve më “djegëse”, për një luftë – ajo kibernetike – e cila po bëhet gjithmonë e më kanosëse. Eshtë e vetmja luftë në të cilën Shtetet e Bashkuara, sipas krerëve të shërbimeve të zbulimit, nuk kanë aspak avantazh ndaj kundërshtarëve. Sa të shpeshtë janë sulmet e

Ndërsa Elis Bailej nuk e përmendi kurrë Iluminatin në ndonjë nga shkrimet e veta, kontributi i saj në lëvizjen Epoka e Re, është një nga ato më me ndikim tek mitologjia moderne mbi Iluminati’n. Edhe pse fillimisht një teosofiste, ripunimi i materialeve të tilla rezultoi në një botëkuptim të dallueshëm