28/10/2016

  Nga Valerio Massimo Manfredi Pirro, Mbreti i Epirit, u bë i famshëm falë aventurës së tij luftarake në Itali, gjatë të cilës u përball me fuqinë në ngjitje të Romës. Epiri, që korrespondon me Shqipërinë e sotme dhe një pjesë të vogël të Greqisë, banohej në atë kohë prej

Kriza siriane demonstron se vetëm me një dialog midis Uashingtonit dhe Moskës mund të bëhen hapa përpara. Distanca lidhur me Asadin dhe ajo (historike) lidhur me rezultatet e Luftës së Ftohtë Me 12 shkurt 2012, kur lufta civile në Siri ishte akoma në fillimet e saj, Rusia i propozoi Shteteve

1. Kolombi provoi se toka është e rrumbullakët. Nëse e bëri diçka të tillë, ishte rreth 2.000 vjet me vonesë. Matematikanët antikë grekë, e patën provuar tashmë se toka është e rrumbullakët dhe jo e sheshtë. Pitagora në shekullin VI Para Erës Sonë, ishte një nga ata që e hodhi

  Qeveria britanike mbron identitetin e një personazhi me rëndësi të madhe publike që spiunoi për Bashkimin Sovjetik për shumë vite me rradhë Deri në vitet ’70, opinioni publik besonte se ishin 4 agjentët britanikë që spiunonin për Bashkimin Sovjetik, por më vonë u shfaq një emër i pestë dhe

1. Toka ka qenë më aktive sizmiologjikisht në 15 vitet e fundit, thotë Stephen S. Gao, gjeofizikan në Missouri University of Science and Technology. Megjithatë, jo të gjithë sizmiologët bien dakord. 2. San Francisco po shkon drejt Los Angeles me një ritëm prej 5 cm në vit – me të

“Truri yne eshte atomi biologjik i njeriut, fusha elektrike e krijuar prej tij nuk jane veçse mendimet tona” Truri yne eshte i afte te marre rreth 100 milion bite apo njesi informacionesh qe vijne prej shqisave te ndryshme. Rreth 100 miliarde qeliza nervore te quajtura neurone, si dhe lloje te