27/10/2016

Sipas zbulimeve të fundit galaksia jonë ushqehet me të tjera galaksi më të vogla dhe i tërheq drejt vrimës së zezë që drejton bërthamën e saj. Edhe pse gjeografia e Udhës së Qumështit është akoma e panjohur, astronomët llogarisin se ajo po zgjerohet mes 120.000 dhe 180.000 vite dritë përreth

Organizata terrorriste ETA komunikoi përfundimisht pushimin e aktivitetit të saj në 20 tetor 2011 duke i dhënë fund 43 viteve dhunë. U bënë tashmë 5 vite…Tri ditë pas festimeve në Shën Sebastian në Koferencën Ndërkombëtare të Paqes, e kryesuar nga ish sekretari i përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, Kofi Anan,

Në vitin 20007 u njoh si trashëgimi e humanizmit dhe është një nga ndërtesat më të famshme dhe më emblematike të shekullit XX. U projektua nga arkitekti danez Jorn Utzon, në vitin 1957, dhe u inagurua në 20 tetor të vitit 1973 në prezencën e mbretëreshës Izabela e Dytë e

Një studim sjell të dhëna që sugjerojnë që disa vullkane të botës sonë më të afërt janë aktivë dhe po shpërthejnë. Me 200 km diametër dhe me një lartësi 2500 metra vullkani “Idunn Mons” dominon mbi rrafshnaltat e një pjese të zonës Imdr në hemisferën jugore të Afërditës. Që prej

Qin Shi Huang bëri më shumë se sa bashkoi për herë të parë Kinën, dhe u shndërrua në personin e parë që u vetëshpall perandor. Ai ishte gjithashtu truri që qëndronte pas ndërtimit të Murit të Madh dhe mauzoleumit të vet, që përmban edhe ushtrinë e famshme të Terrakotave. Në

  Marijuana është zbukuruar shpesh, por efektet e saj në mushkëri nuk janë kuptuar si duhet në krahasim me ato të pirjes së duhanit, që lidhet pa dyshim me kancerin e mushkërive. Po sa ndikon pirja e duhanit marijuanës në mushkëritë tona? Pirja nëpërmjet nargjileve apo pipave janë disa nga