26/10/2016

Këto janë momentet më të rëndësishme, që u bënë të mundur Shteteve të Bashkuara të shndërrohen, nga një grup kolonish, në një shtet të lirë dhe të pavarur: ja historia e luftës, që i pa të shkëputen nga perandoria britanike. “Shihni”, shkruante poeti Frensis Hopkinson. “Shihni një perandori që po

“Politika që Hillary Clintoni dëshiron të çojë përpara në Siri do të na shpjerë drejt Luftës së tretë botërore”. Fjalë të Donald Trumpit, i cili në një intervistë ekskluzive për Reuters – e publikuar në faqen e agjencisë – pohon se “largimi i Assadit nga pushteti është dytësor, në krahasim

“Në moshën 22 vjeç rashë në dashuri me shefin tim dhe kur mbusha 24 vjeç mësova për pasojat shkatërrimtare. Nuk kalon një ditë që nuk më vjen në mendje gabimin im dhe më vjen keq thellësisht për atë gabim”. Ajo që flet është Monika Levinski, ish punonjëse e Shtëpisë së

Zoti i kafshëve paraqet një burrë (ose grua) me dy kafshë në krahë, që i mban në një shfaqje dominimi. Kafshët specifike variojnë, nga gjarpërinjtë, tek demat dhe luanët. Një prej shembujve më të vjetër, një vulë 5000 vjecare nga Uruku, shfaq një figurë që mban dy dhi. Për 3000

Një lajm po përhapet me shpejtësi, se Toka do të përjetojë 15 ditë errësirë në muajin nëntor. Disa madje pretendojnë se lajmi ka ardhur direkt nga NASA. A është i vërtetë, apo mashtrimi i radhës? Zërat nisën të përhapen me shpalljen se në muajin nëntor, Toka do të përjetojë 15

Fizikantët kanë arritur të zbulojnë disa prej detajeve më interesante të universit, nga rrezja e vrimave të zeza tek sjellja e grimcave subatomike, ku asnjëra prej tyre s’mund të shihet. Mund të jetë e papritur për ju të mësoni se ata nuk na kanë shpjegime (ose janë fokusuar vetëm kohët