24/10/2016

Në Kinën e lashtë, një skandal seksual shkatërroi shtetin e Chen. Sipas Librit të Zuos, Xia Ji, një grua e martuar kishte një lidhje me Dukën Ling të Chen dhe dy prej ministrave të tij, të cilët vazhdimisht mbanin të brendshmet e saj nën rrobat e tyre. Të tre mburreshin

Gjatë mbretërimit të Tiberiusit, Roma u trondit nga një skandal seksual tejet i vecantë. Sipas Jozefit, një fisniku të quajtur Decius Mundus i kishte rënë në kokë për një grua të martuar, që quhej Paulina. Ai madje i ofroi asaj 200 mijë dhrahmi për të kaluar natën me të, por

Talmudi i hebrenjve ka versionin e vet të kryqëzimit të Jezusit. Ai rrëfen historinë e një burri që quhej “Yeshu”, që përgjithësisht pranohet si Jezusi i fesë së krishterë. Sipas Talmudit, përpara se Jezusi të ekzekutohej, doli një tellall që e quante atë magjistar. “Kushdo që mund të thotë ndonjë

6 përbërësit që ju ndihmojnë për të fjetur më mirë. Këto 6 substanca që prodhohen nga organizmi ynë janë protagonistët e gjumit Melatonina. Ky hormon kyç sekretohet nga gjëndra pineale kur disa fotoreceptorë të syrit kapin ulje të dritës së jashtme. Ajo na relakson, ka efekte antioksidante dhe anti-inflamatore dhe

Zakonisht, ne e shohim historinë e Esterit ashtu si e paraqet Bibla. Esteri u martua me Mbretin e Persisë, dhe kur Hamani i keq bëri planin për gjenocidin e hebrenjve, ajo e bindi mbretin që të shpëtonte popullin e saj. Ajo që nuk dihet, është se ai mbret ka qenë

Tour Eiffel ishte protagoniste e një episodi kurioz që, gjatë Luftës së Dytë Botërore, pati për protagonist diktatorin nazist, Adolf Hitler. Eshtë 14 qershori 1940: Parisi është pushtuar nga trupat e Vermahtit. Ushtarët e Rajhut parakalojnë në Champs-Elysées dhe poshtërojnë krenarinë e francezëve. Parizienët e shohin paradën në një heshtje