21/10/2016

Një nga zbulimet më të famshme të Albert Ajnshtajnit është frymëzuar nga një ëndërr  e çuditshme. Ai ëndërroi sikur ishte duke parë lopët që hanin bar përmes një gardhi të elektrizuar, por lopët dukeshin të sfazuara nga ai. Ajnshtani preku gardhin dhe zbuloi se pse ato nuk qenë të shqetësuara.

Për dekada me radhë, studiuesit kanë debatuar nëse njerëzit e Kartagjenës së lashtë, që kanë ekzistuar gjatë viteve 800-146 Para Erës Sonë, praktikonin apo jo flijimin e fëmijëve. Ideja që kartagjenasit e lashtë nuk angazhohen në këtë praktikë mizore, u përhap nga disa studiues nga Italia dhe Tunizia përgjatë shekujve.

Nazka është ndoshta një nga qytetërimet më misterioze në historinë e njerëzimit. Rreth 1500 vjet më parë, kjo shoqëri e përparuar në Peru u shemb në mënyrë misterioze. Shkencëtarët kanë sugjeruar si shkak një fenomenin masiv klimatik të njohur edhe sot si El Ninjo. Megjithatë, studimi i ri tregon se

Në fund të viteve 1960, Organizata Botërore e Shëndetësisë filloi një projekt për të ndjekur nga afër rreth 1.800 fëmijë në Mauritius, një ishull në Oqeanin Indian. Studiuesit i përdorën të dhënat për të parashikuar nëse një fëmijë kur të rritet do të bëhej apo jo një kriminel. Kërkimi tregoi

Ajo është zonja e vërtetë e Parisit. Më e famshme se Louvre dhe Notre Dame, Tour Eiffel u inaugurua në 31 mars 1889. Që atëherë, përvit pret shtatë milionë vizitorë, 250 milionë që nga fillimi i historisë së saj. Eshtë e përbërë nga 18038 copëza dhe 2 milionë bullona, që

Nju Jork, 16 shtator 1920. Rreth mesditës, një karrocë e tërhequr nga një kalë shpërtheu pranë Wall Street No. 23, ruga e famshme e lagjes më të rëndësishme financiare të botës, duke shkaktuar 38 të vdekur, qindra të plagosur, nga të cilët 143 rëndë. Viktimat ishin kryesisht shërbëtorë, ndërmjetës dhe