20/10/2016

Ata që na kanë hapur sytë mbi lëvizjen e planetëve, ata që hulumtuan mbi strukturat e vogla, 20 shkencëtarë që revolucionarizuan mënyrën e të parit të gjërave. Fizika është ndoshta disiplina që më mirë se kushdo shpjegon funksionimin e botës që na rrethon, që nga pjesëzat që formojnë materien deri

Zgjedhjet presidenciale të vitit 1960, mes senatorit Xhon F. Kenedi dhe zv.presidentit Riçard Nikson, qenë një nga garat më rezultatin më të ngushtë në histori. Ato qenë gjithashtu qartazi zgjedhjet e para, ku televizioni luajti një rol vendimtar në përcaktimin e fituesit. Nikson dhe  Kenedi kishin rënë dakord për një

Fjetja dhe ëndërrimi është diçka që e bëjmë të gjithë, dhe shumica prej nesh kënaqen kur shtrihen në shtrat pas një dite të gjatë pune apo edhe në shkollë. Por, çfarë ndodh në trurin tonë, kur jemi në vendin e ëndrrave? Kur ëndrrat mund të bëhen papritmas më të shpeshta

Sigurisht ne nje te ardhme jo te larget, njerezit do te mesojne te ndezin dhe te fikin diejte e tyre artificiale Te gjitha paisjet teknike, nga mekanizmat me te thjeshta deri te mekanizmat me te nderlikuara nuk mund te funksionojne pa bazen e vet energjitike. Nga thjeshtesia e nje llampe

Debati i tretë dhe i fundit mes kandidatëve presidencialë, Hillary Clinton dhe Donald Trump po mbahet në Las Vegas, dhe filloi pa shtrëngim duarsh mes tyre, një shenjë e acarimit të retorikës së fushatës. Dy kandidatët hynë në sallë dhe menjëherë zunë vend pas podiumeve. As familjet e tyre nuk

Një kërkim amerikan sinjalizon se ky lloj dëfrimi mund të ketë një ndikim pozitiv mbi gurët në veshka. Kalkulat renale ose gurët në veshka është një sëmundje e rëndomtë që vjen si pasojë e kristalizimit të kripërave dhe mineraleve prezente në urinë dhe që shkaktojnë shumë dhimbje. Dhimbje të tilla