19/10/2016

Historia e panjohur e Njeriut me Shenjë, rindërtuar përmes rrëfimeve të të afërmve Nuk kishte mbushur ende 18 vjeç Alphonse Gabriel Capone, kur Frank Galluccio, i bëri me thikë atë shenjë në fytyrë, që do ta bënte të famshëm me nofkën “Scarface”. Një batutë e pavend mbi motrën e Frank,

“Nuk ka nevojë ta marrësh në pyetje, për të kuptuar se çfarë vërtitet në kokën e dikujt. Sinjalet janë gjithmonë të njëjtë, mjafton të dish t’i rrokësh”. Fjalë të Larae Quy, ish agjente e FBI, për 23 vite agjente e kundërspiunazhit të FBI-së, sot lektore për teknika dhe këshilla se

Në shekullin XIV-të, dikush shkroi një katalog udhëtimi të quajtur Inventio Fortunata ( “Zbulimi i Fortunata-s”), e cila supozohet të përshkruajë një udhëtim në veriun e largët nga një prift françeskan prej Oksfordi. Libri iu prezantua kurorës mbretërore angleze në vitin 1360, por humbi në një moment në shekullin XIV.

Nuk do të votoj për Hillary: “Sekretarja e Shtetit më e keqe. Në politikë të jashtme ka krijuar kaosin” Gay Talese nuk do të flasë për politikë. Me tonin shpërfillës dhe të ngutur që përdor kur mërzitet, thotë se ajo e Donald Trump dhe Hillary Clinton është «historia e tyre»,

Qëkur Adam Vajshopi ndaloi haptazi anëtarësimin e hebrenjve në organizatën e tij, mund të konsiderohet e çuditshme që teoritë e konspiracionit mbi Iluminati, janë përdorur shpesh për të çuar përpara një axhendë anti-semite. Një nga shembujt e parë të tyre mund të gjenden në shkrimet e Nesta Helen Vebsterit, aktiviste

Nga Keli Uell Nju Jork – Të kuptosh të ardhmen e punës është diçka e vështirë, në mos e pamundur. Sipas Fondacionit Mekartur, 65 përqind e nxënësve të sotëm do të punësohen në punë që sot ende nuk ekzistojnë. Ndërsa teknologjia, globalizimi dhe shumë faktorë të tjerë vazhdojnë të ripërcaktojnë punën, do