18/10/2016

Rreziku më i madh për shumicën prej nesh, nuk është se qëllimi ynë është shumë i lartë dhe nuk e mbërrijmë dot atë, porse është shumë i ulët dhe e arrijmë lehtësisht. (Mikelanxhelo) Sekreti i ecjes përpara qëndron tek nisja. (Mark Tuein) Për suksesin e vërtetë, bëjini vetes këto katër

Pavarësisht nëse jeni tipi që preferon të kalojë vetëm 5 minuta në dush në mëngjes, apo plot një orë i zhytur në vaskë në mbrëmje, kjo mund të thotë shumë mbi atë se sa i vetmuar jeni. Vetmia mund të perceptohet ndryshe tek të gjithë, por përkufizimi më i përgjithshëm

Xhon Robison ishte një fizikan, matematikan dhe profesor filozofie skocez, që bashkëpunoi ngushtë me figura të tilla të shquara si Xhejm Vat. Mund të thuhet se kontributi i tij më i madh qe shpikja e një sirene mekanike, edhe pse vepra e tij mbi Iluminati i dha më tepër famë. Në vitin

U zbuluan falë teknologjisë së fundit, por akoma nuk u njihet natyra. Ministria e Antikiteteve në Egjipt informoi kohët e fundit për prezencën e dy kaviteteve në brendësi të Piramidës së Keopsit. Zbulimi u krye në sajë të një misioni ndërkombëtar “Scan Pyramids” i ngritur prej një viti për të

Si ta mbytësh nostalgjinë dhe vetminë nëse ndodhemi larg të dashurve? Tetori është periudha kur shumë studentë largohen nga shtëpitë e tyre për në universitet, ndahen nga miqtë, prindërit dhe kjo con në vetmi dhe ndjenjën e mallit. Një studim i ri ka zbuluar një formë për ta reduktuar këtë

Pavarësisht nga imagjinata popullore që beson se gratë e tolerojnë më mirë dhimbjen se burrat, një studim i kryer nga Universiteti i Malagës analizoi diferencat mes burrave dhe grave bazuar në eksperiencat e tyre me dhimbjen kronike dhe tregoi se diferencat janë minimale. Përkundrazi rezistenca e një personi, aftësia për