16/10/2016

– Te dhenat qe ka shkenca tregojne se kimistet me te mire te lashtesise kane qene egjiptianet. – Sot, kimistet kane ne dore qindra-mijera lende natyrale dhe artificiale, po prape nuk kane mundur te pergatisin mumje si ato te faraoneve. Arti i balsamimit te egjyptianeve mbetet mbreselenes dhe mister. –

Nga Fabiol Kurti Fjala “ateizem” vjen nga greqishtja “άθεος” ku parashtesa “α-θεος” do te thote, pa zot, ose mohim i zotit. “Ateizmi eshte mohimi i zotit dhe pohim i qenies se njeriut” Karl Marks Me fjalen “Fe” do te kuptojme marredhenien e njeriut me Zotin, me qenjen fantazeske te cilen

Një vit pasi është marrë nga ISIS-i, pushtimit të qytetit sirian Palmira i ka ardhur fundi, mbështetur edhe nga forcat siriane dhe sulmet ajrore ruse. Nga një “shtëpi” e mbushur me thesaret e botës arkeologjike, në një shkatërrim të pamëshirshëm të ikonave historike. Josep Eid, një fotograf i agjensisë së

Sipas studiuesve, universi kalon nëpër katër faza të ndryshme. Teoria e re pretendon që një tjetër univers ka ‘ekzistuar’ në një fazë tjetër kozmologjike. Kjo nënkupton se para Shpërthimit të Madh ka ekzistuar një univers tjetër dhe një tjetër do të shfaqet pasi që ky i tanishmi të shpërbëhet, Këto pretendime kanë

Gentjan Muça ka zgjedhur një mënyrë të veçantë për të kurorëzuar dashurinë me të fejuarën e tij prej vitesh. Zëvendëskapiteni i Tiranës tha “po” në një ceremoni të mbajtur para fillimit të ndeshjes kundër Skënderbeut. Edvan Bakaj ishte dëshmitar i celebrimit, së bashku me zëdhënësin e klubit bardheblu, Arbi Laçi,

Në organizëm pasqyrohet kultura jonë e të ushqyerit dhe për këtë duhet të kemi kujdes se çfarë hamë apo pimë, në të kundër do të gjejmë veten të plakur para kohe. Cilat janë ushqimet dhe pijet që favorizojnë plakjen e lëkurës duke na bërë të dukemi më të vjetër nga