13/10/2016

Rreziku më i madh për shumicën prej nesh, nuk është se qëllimi ynë është shumë i lartë dhe nuk e mbërrijmë dot atë, porse është shumë i ulët dhe e arrijmë lehtësisht. (Mikelanxhelo) Sekreti i ecjes përpara qëndron tek nisja. (Mark Tuein) Për suksesin e vërtetë, bëjini veten këto katër

Nobeli për Dylanin, artisti që transformoi rrokun në një përfaqësim poetik të realitetit. Gjeni i muzikës popullore, nuk u ndal asnjëherë. Nga folku tek muzika psikedelike, u mësoi të gjithëve, edhe Beatles-ave, se si duhej dhe mundej të shkruheshin tekstet e këngëve. Vepra e tij nuk është vetëm letërsi, mbetet

Një vit më vonë, në Manchester për Free Trade Hall, kur përfundon hipnotizuesja “Ballad of a thin man”, dikush nga publiku thërret “Judas!”, domethënë tradhëtar, dhe ai në mikrofon përgjigjet: “Nuk të besoj, je një gënjeshtar”, më pas kthehet nga grupi dhe i thotë të luajë me maksimumin e volumit

Reagimet e parë të shkrimtarëve nëpër botë: Baricco ka dyshime, Irvine Uelsh del kundër Akademisë suedeze, Salman Rushdie është entuziast Shumë reagime pozitive, por edhe disa negative, apo shumë negative, pas lajmit që Nobelin për Letërsinë e ka marrë Bob Dylani. Dhe disa prej reagimeve më nervoze janë regjistruar pikërisht

Për shkak të stigmës së vazhdueshme, ne jo gjithmonë dallojmë kur njerëzit që njohim janë duke u ballafaquar me këtë sëmundje. 1. Ata mund të mos “duken të dëshpëruar” Për shkak të stereotipeve kulturore dhe mediatike, shumica prej nesh kemi supozime të ndryshme rreth sjelljes dhe dukjes të dikujt që

Bob Dylan ka qenë për më shumë se pesë dekada një influencë e jashtëzakonshme në muzikën dhe në kulturën popullore, jo vetëm me notat muzikore, por edhe me penën e tij. Sot ai fitoi edhe çmimin prestigjioz: Nobelin për Letërsi. Çmimi i lakmuar i dorëzohet pikërisht me këtë argument: krijimin