10/10/2016

Autoritare dhe e largët, Rusia është e përkryer për këtë rol Me të arritur më së fundmi në majën e botës, amerikanët zbulojnë se i frikësohen vetmisë. Domethënë vetvetes. Por momenti unipolar i ndez arrogancën. Mungesa e një armiku plotësisht simetrik tek i cili të shikohet si në pasqyrë, e

  Vetmia, izolimi i Donald Trampit mund të jenë pararendëset e një rënieje shkatërrimtare. Por 70-vjeçari që shkruan në Tuiter, që shfaqet në korridoret e Kullës Tramp me grushtin mbyllur për të përshëndetur mbështetësit, ëndërron ende fitoren e madhe. Eshtë e vështirë të thuash se çfarë kalon nëpër mendjen e

Imagjinoni veten duke ecur në hollin e një hoteli në një vend të huaj. Jeni të lodhur nga një udhëtim të gjatë, por s’keni rezervuar dhomën. Hoteli duket i zënë, por gjihësesi keni shpresë se mund të ketë ende një dhomë të lirë. Para se t’i afroheni recepsionit, ndaleni për

  Ndryshe nga mënyra si po paraqitet në fushatë, Hillary duhet të jetë kandidatja e preferuar e bankave dhe pushteteve të fortë. E kush do ta kishte menduar? Dje, gazetat në mbarë botën janë marrë me frazat – shumë vulgare – të thëna njëmbëdhjetë vjet më parë nga Donald Trumpi.

Revista franceze “La Tradition” ka botuar në vitin 1902, në faqen n° 135, tekstin e një kënge të rrallë në gjuhën shqipe, të siguruar nga poeti Ferdinando Riggio. Ndërsa shkrimtari Luigi Bruzzano e ka përkthyer atë në gjuhën frënge. Teksti i këngës në vijim, edhe pse me nota trishtuese, ja

Nëse ndieni që keni mangësi të vetëbesimit, ka disa gjëra që mund të bëni për “të bërë sikur”, deri sa ta riktheni. Shfaqja si njerëz me vetëbesim mund të na i përmirësojë shumë jetët tona. Studimet tregojnë që: Në karrierë, vetëbesimi është më i rëndësishëm se sa talenti. Individët që