09/10/2016

I emërtuar sipas gjarprit të madh, ky gardian i zgjedhur u quajt Pitia – Orakulli. Komunikimi me një perëndi nuk qe një gjë e vogël, dhe jo gjithkush mund të lejohej ose t’i besohej për të shërbyer në atë pozitë të nderuar. U vendos që një virgjëreshë e re dhe

Burimi: gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France Gazeta prestigjoze franceze « Figaro » ka botuar në faqen e parë të saj, me 16 dhjetor të 1912, letrën e princit patriot me origjinë shqiptare, Albert Gjika. Shqipëria sapo kishte shpallur pavarësinë dhe marrëdhëniet me fqinjët ishin të tensionuara. I shqetësuar nga rreziku i

Stephen Blank* Dy vite e gjysmë pas pushtimit të Ukrainës nga Moska, shumë figura publike në SHBA dhe Evropë duken ende të paafta për të deshifruar motivet e Rusisë. Kohët e fundit, Ministri i jashtëm i Rusisë, Sergei Lavrov i tha një gazete boshnjake se gatishmëria e NATO-s për të zgjeruar

Ndoshta simboli i vetëm më i identifikueshëm i stilit dhe luksit në botën e automjeteve është Mercedes Benzi me tre yje. Mercedesi ka udhëhequr tregun, me një balancë delikate ndërmjet stilit dhe teknologjisë që nga viti 1881, që e bën atë një nga manufrakturuesit më të vjetër të makinave që

Burimi: gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France Nga Aurenc Bebja* Shkrimi në gjuhën frënge i gjeografit Charles Rabot “Numërimi i popullsisë që flet shqip, frëngjisht, greqisht, sllovenisht dhe gjermanisht në mbretërinë e Italisë”, 1903 – i mbështetur po ashtu në punën e M. H. Raseri, të publikuar në vitin 1902

  Një studim i ri i 1024 specieve të gjitarëve, ka përcaktuar se cilat kafshë janë vrasësit më të egër të llojit të tyre. Ndoshta balenat vrasëse? Qentë pitbull? Për të marrë përgjigjen e saktë, thjesht shihni veten në pasqyrë. “Bëni një hap pas, dhe shihni speciet tona në mënyrë