08/10/2016

Të dhënat e një kërkimi të dalë nga SHBA-të, shpjegojnë që një emër i thjeshtë, është i lehtë të mbahet mend dhe ndihmon në jetën profesionale, sepse favorizon memorizimin, aq sa mund të rezultojë simpatik. Emrat antikë pastaj, kanë një trashëgimi që e mbajmë me vete, ndërsa kombinimi i lidhjes

Ka gjëra që na rrethojnë në përditshmërinë tonë që ne nuk i shohim, jo se nuk duam apo se jemi të pavëmendshëm, por për faktin e thjeshtë se nuk mundemi. Nëse njeriu do të shihte më shumë sesa valët e thjeshta të dritës Toka dhe gjithë universi do t’i dukej

Qeniet njerëzore kënaqen me një varg sjelljesh afektive, duke përfshirë përqafimet, puthjet dhe shtrëngimet e duarve. Por një nga gjestet më kurioze është e ashtuquajtura “puthje franceze”, ku takohet gjuha e dy njerëzve, me sa duket me qëllimin e stimulimit seksual. Puthja franceze është një shprehje e mirë-njohur e dashurisë

Ndërsa energjia është e barabartë me masën, ne mund të argumentojmë se shtimi i të dhënave te një pajisje e bën atë një të miliontën e një grami më të rëndë… Të dhënat ruhet si si 1 dhe 0 në memorie. Prania e një 1 ose 0 përfaqësohet nga një

Rreth 3.400 vjet më parë, Ugarit ishte një port i lulëzuar. Qyteti antic, që shtrihej në bregdetin verior sirian, mbajti marrëdhënie të mira tregtare me Perandorinë Hitite, Egjiptin dhe Qipron (më pas i quajtur Alashija). Në kulmin e zhvillimit të tij, qyteti-port nuk qe vetëm një qendër tregtare, por edhe

Nga Mark Leonard* Londër – Njerëzit zakonisht mendojnë se vendimet më të rëndësishme që ndikojnë në Evropë, merren në Paris, Berlin, apo Bruksel. Por muajt e fundit, pasi Bashkimi Evropian është përballur me krizën e refugjatëve dhe konfliktin sirian, në plan të parë kanë dalë Moska dhe Ankaraja. Dhe BE-ja