03/10/2016

Standart i dyfishte Çfarë do të thotë të jesh një individ? Çfarë është shoqëria? Dhe ku po shkojmë? Pavel Kuczinski, një karikaturist i famshëm nga Polonia, i ngre të gjithë këto pikëpyetje në punët e tij. Zgjedhje Shoqeri e larte Ndarja shoqerore Korrektesia politike Koha Politika Varesia Revolucioni Arsimi Pellumbi

A kanë nevojë vërtetë të sigurohen celularët? Celularët e sotëm janë superkompjuterë të mbushur me një sasi të madhe informacioni të vlefshëm mbi juve, që hacker-ët dhe kriminelët duan që ta vjedhin. Celularët regjistrojnë të dhëna mbi jetën tuaj të përditshme, duke përfshirë tekste, emaile, fotografi, kalendarë, dhe lista numrash

Dosjet e Kissingerit, burgu i Guantanamos, emailet e Sony-t dhe Clintonit, 11 shtatori, CIA, Sarah Palin, Lufta në Lindjen e Mesme… Në një dekadë, platforma ka nxjerrë më shumë se 10 milionë dokumenta. Këta ishin më kryesorët… “Çdo organizatë ngrihet mbi një mal me sekrete” Julian Assange, WikiLeaks Scientologjia (2008)

Prodhimi i sistemeve të rinj kundër akullit për avionët e ka marrë shtysën nga aftësia e pinguinëve për të përballuar ngricën polare. Një ekip inxhinierësh aero-hapësinorë i Universitetit të Kalifornisë në Los Angeles, ka studiuar cilësinë e vecantë të pendës së këtyre zogjve, që ia kundërvënë formimit të akullit në

Kanë kaluar 35 vjet nga vdekja e ikonës së muzikës. Megjithatë familja e ka ruajtur gjallë trashëgiminë e tij me anë të sipërmarrjeve të shumta të biznesit Ndonëse Bob Marli vdiq nga melanoma në 11 maj 1981, popullariteti i këngëtarit është edhe sot më i gjallë se kurrë. Fama e

Të njohësh riskun e komplikacioneve që lidhen me diabetin, si për shembull verbëria, mund të jetë gjë shumë e dobishme për ata që vuajnë nga kjo sëmundje. Për këtë qëllim, studiuesit e Universitetit të Notinghemit, në Angli, kanë përpunuar dhe publikuar posacërisht një test në Internet: mjafton të lidhesh me