01/10/2016

“Jini të lumtur për këtë moment. Ky moment është jeta juaj” – Omar Kajam “Ka një kohë për të lindur dhe një kohë për të vdekur, një kohë për të mbjellë dhe një kohë për të shkulur, një kohë për të shembur dhe një kohë për të ndërtuar, një kohë

Këto terma kyç do t’iu ndihmojnë të kuptoni Universin Çfarë kushtesh e bëjnë të mundur formimin e një ylli? Fillimisht, Universi ishte shumë energjik që të mund të formoheshin yjet. Por teksa Universi u zgjerua dhe u ftoh, u bë i mundur për formimi i grumbujve të gazit. Ka një

Këta njerëz të famshëm hasën pengesa pa fund gjatë jetës. Bota.al ka përzgjedhur një grup artistësh dhe sportistësh, të cilët pavarësisht pengesave që hasën në jetë, arritën të ringrihen dhe të bëhen yje në fushat e veprimtarisë së tyre. Merlin Monro Ikona e seksit në kinematografinë amerikane të viteve 50

Një intervistë pune e dështuar, një ngelje në provim, përjashtimi nga ana e miqve, të gjitha këto janë refuzime që na ligështojnë, por mund t’i bëjmë trampolin për rrugën drejt suksesit. “Suksesi është të kalosh nga një dështim në tjetrin pa u lodhur”, – ka thënë Uinston Çërçilli, kryeministër i

A e keni urryer algjebrën në shkollë të mesme? Një grup i hulumtuesve nga Georgetown University Medical and Stanford University besojnë që nëse jeni të dobët në matematikë, mund të mos jetë vetëm dobësi akademike, por në të vërtetë është çrregullim psikologjik. Zbulimet e tyre, të botuara në gazetën FRONTIERS

Kur godet një tërmet, vibracionet e ndryshme udhëtojnë nëpër tokë me shpejtësi të ndryshme. Vibracionet fillestare (valët P) udhëtojnë rreth dy herë më shpejt sesa Vibracione dytësore (valët S), që përbëjnë shumicën e tronditjes që përjetohet. Valët P janë në përgjithësi shumë të lehta për t’u ndjerë nga njerëzit, edhe