October 2016

Nje nder endrrat me te medha per njeriun eshte dhe ajo e jetegjatesise. Si do te mbeteshim per qindra vite te rinj? Sigurisht qe çdo gjallese ne toke ka ne vetvete nje kohe te kufizuar jetese, qe varet nga ushqyerja, jeta qe ben ne varesi te veprimtarise jetesore. Nje njeri

Nga Bernard-Henri Levy Paris – Oh, çfarë zemërate e mykur ndaj shpalljes së Bob Dilanit fitues të Çmimit Nobel! Çfarë proteste nga akademia – jo ajo suedeze, sikurse mund ta mendonit, por nga ajo e kishës botërore të literaturologjisë. Paniku i burokracisë letrare, i kapur në kurth tek siguritë e

Agjensia amerikane e inteligjencës CIA u themelua në vitin 1947, dhe u ngarkua me kryerjen e punëve të zbulimit jashtë Shteteve të Bashkuara. Por agjencia devijoi shumë shpejt nga qëllimi i saj fillestar, duke kryer grushte shteti, vrasje, dhe aktivitete të tjera të rënda në mbarë botën. Dhe, ndërsa pjesa

Zbulimi i këtij receptori do të ndihmojë në zhvillimin e medikamenteve të reja dhe për të kuptuar më mirë risqet e përdorimt të mariuanës. THC ose delta-9-tetrahidrocannabinol është subtanca kryesore psikoaktive që u gjet tek bima, përgjegjëse për efektet e kësaj droge mbi trurin njerëzor. Megjithatë mekanizmat konkrete se pse

Sot, imazhi që vjen ndoshta në mendjen e një njeriu mesatar në përmendjen e Illuminati, është Vula e Madhe e Shteteve të Bashkuara që shfaqet në anën e pasme të dollarit. “Syri që sheh gjithçka” në piramidë, është bërë sinonim i morie të shumëllojshme komplotesh të errëta. Si autori origjinal

“Zëri më ngec në fyt, dhe teksa diktoj fjalët, dënesat më mbytin. Qyteti ishte pushtuar njëlloj si të ishte pushtuar e gjithë bota”. Kështu shprehet Shën Jeronimi, një baba i hershëm i Kishës së Krishterë, kur flet për plaçkitjen e Romës në vitin 410, sulmi i parë i këtij lloji