30/09/2016

Njihuni me numrin që i ka shërbyer Leonardo da Vinçit, Bethovenit, Moxartit, Mikelanxhelos, Stradivarit e që është përpjesëtimi hyjnor i gjithçkaje në natyrë  Çfarë kanë të përbashkët piramidat e Egjiptit, “Mona Lisa”, luledielli, guaskat, kërmilli, bohçet e pishës dhe gishtat tanë? Përgjigjja e kësaj pyetjeje dhe shumë më tepër se

Njerëzit do të lënë një gjurmë të qëndrueshme mbi sipërfaqen e Tokës, por ku do të gjenden të “fosilet” më të qëndrueshme të njeriut? Stounheixh është të paktën 4.000 vjet i vjetër dhe ekziston ende sot, dhe monumentet e varrosura aty pranë mund të jetë edhe më të vjetra. Shumica

Ari është i lakmuar për mijëvjeçarë, për bukurinë, fleksibilitetin dhe rrallësinë e tij. Sipas Këshillit Botëror të Arit, aktualisht ka rreth 184.000 tonë ar të ruajtura në formën e lingotave si rezervave bankare, rezerva qeveritare apo llogari personale. Kjo tingëllon shumë e tmerrshme, përderisa shumëkush e kupton se vetëm një

Nga fundi i viteve nëntëdhjetë, pati një kohë kur u duk se e majta në Evropë ishte në gjendje të rinovohej, duke mbetur gjithësesi besnike ndaj vetvetes. Nën shtytjen e udhëheqësve si Tony Blair, Gerhard Schroeder, Romano Prodi, forcat progresiste u rikthyen të fitojnë, duke treguar një rrugë të re,

Nga të gjitha presionet që hasim në jetën tonë të përditshme, nuk mund të mohojmë se natyra e kohës ka efektin më të thellë. Teksa ditët, javët, muajt dhe vitet kalojnë, koha lëviz nga e kaluara në të ardhmen dhe asnjëherë anasjelltas. Por, në bazë të fizikës që ‘qeveris’ universin

Sa herë që flemë, shohim ëndrra. Tjetër është se, në shumë raste, nuk i mbajmë mend ato. Ëndrrat janë storje më vete. Me to janë marrë religjionet, shkenca, parapsikologjia, por pa ndonjë sqarim të madh. Është konstatuar se shumica e njerëzve, pesë minuta pasi të zgjohen, harrojnë më shumë se