27/09/2016

Qasja e lehtë në autostradën e informacionit nëpërmjet internetit po ndryshon aftësinë tonë për të mësuar, kujtuar, dhe zgjidhur problemet përmes përdorimit të trurit tonë, thonë studiuesit në UC Santa Cruz dhe Universitetin e Illinoisit. Sa më shumë që mbështetemi tek interneti për një lloj informacioni, shtojnë ata, aq më

The New York Times “Debat” është një fjalë e dyshimtë për një ushtrim, në të cilin kandidatëve u kërkohet prej një moderatori që të japin, një çikë e nga një çikë, fjalimet e tyre, nën dritat e forta të skenës, ndërkohë që një orë numëron sekondat dhe ku çdo lojë

Nga Stiv Tejlor Nëse shihni botën e sotme, dhe nëse studioni historinë e regjistruar të racës njerëzore, është e lehtë të konstatohet që specia jonë është natyrshëm e etur për gjak dhe agresive. Duket sikur lufta dhe brutaliteti kanë qenë të përhapura kudo, dhe janë të natyrshme për qeniet njerëzore.

Fetë besojnë në ekzistencën e shpirtit, andaj, sipas tyre, vdekja e trupit nuk është fundi i gjithçkaje. Megjithatë, besimet e ndryshme kanë pikëpamje të ndryshme sa i përket jetës pas vdekjes ,raporton Gazeta Kosova Sot Islami  Feja myslimane, që për të dërguar të Zotit e njohin profetin Muhamed, është feja

Mënyra sesi i realizojmë informacionet numerike varet nga përvoja vizive. Madje, edhe tek truri i personave të verbër që nga lindja korteksi viziv përdoret për të bërë llogari. Që në vogëli fillojmë të numërojmë mbi bazën e asaj që shohim: për shembull sa mollë kemi këtu? Sa lapsa ka mbi

Ray Laurence Roma e Lashtë sundonte një perandori që shtrihej nga Maroku në perëndim e Iraku në lindje, Britania në veri e Egjipti në jug. Në qendër ndodhej Mesdheu, “një kontinent likuid” që lehtësonte tregtinë dhe nga ku kalonin mallrat, skllevërit, gurët e çmuar për të mos përmendur ushqimet dhe