25/09/2016

Nga shtërngimi i përkryer i dorës, tek metoda më e mirë e studimit; nga mënyra si hahet një hamburger tek zgjedhja e dhuratës së duhur, nga prerja e tortës tek… Shkencëtarët na zbulojnë truket për gjërat e jetës së përditshme. Por a kanë të drejtë? 1. Si hahet një hamburger

Filozofi gjerman Habermas zbulon se kush është “armiku” i parë i Europës “Taktika e vetme e saj është të qëndrojë në vend. Ka shpërndarë një tapet shkume në shtyp, i cili nuk guxon ta kritikojë dhe nuk u shpjegon gjermanëve sesi i shohin të tjerët. Gjermania është vendi që pasurohet

Këndo në dush. Trajto këdo që takon, ashtu si duan të të trajtojnë. Shih lindjen e Diellit të paktën një herë në vit. Kurrë mos refuzo biskotat e bëra vetë në shtëpi. Kërko ekselencën, jo perfeksionin. Mbill një pemë ditën e lindjes. Mëso tre barcaleta të pastra. Riktheji automjetet që

Shumë psikologë kanë hequr dorë nga shpjegimi i ëndrrave, por dikush ka vendosur të flasë për to. Psikologu Ian Wallace ka shpjeguar rreth 150,000 ëndrra të ndryshme gjatë 30 viteve praktikë. Ai ka krijuar një listë prej pesë ëndrrave më të zakonshme që shohin njerëzit dhe çfarë domethënie kanë ato