12/09/2016

Nga Ana Palacio Madrid – Në tragjedinë klasike greke “The Baçhae”, perëndia Dionis, i nxitur nga etja për hakmarrje, lufton kundër mbretit kokëfortë dhe mendje-ngushtë Penteus, për shpirtin e Tebës. Në fund, ashpërsia e Penteusit – përpjekja e tij për të shtypur, në vend se kuptuar apo për t’iu përshtatur

Apokalipsi mund të jetë për dikë si kërcënimi më i madh ndaj njerëzimit, për shkak të filmave të shumtë fantastiko-shkencorë, teorive dhe besimeve fetare të cilat mund të bëhen realitet. Por, duket se kërcënimi më i madh ndaj njerëzimit nuk është apokalipsi, por një shpërthim i një super-vullkani, thuhet sipas

Sipas një hulumtimi nga Universiteti i Karolinës së Veriut dhe i publikuar në revistën “Trendet në mjeksinë molekulare” egzistojnë disa faktorë ambjentalë si substancat toksike që provokojnë një përshpejtim në procesin e mplakjes së një personi. Më agresivet janë: (www.bota.al) www.bota.al

  Nga Andi Zeisler* Ka shumë mënyra për të qenë një bushtër, kur quhesh Hillary Clinton. Mund të refuzosh të heqësh dorë nga një karrierë e lulëzuar në juripsrudencë, kur bashkëshorti yt zgjidhet guvernator i Arkansasit. Më vonë, kur ai bëhet president i Shteteve të Bashkuara, mund të zemërosh shtëpiaket