10/09/2016

Sistemi i shërbimeve sekrete sovjetike e ka pasur veçori të vetën vrasjen apo eliminimin e krerëve të tij. Kjo ishte pasojë logjike e luftës për pushtet në Bashkimin Sovjetik, por edhe brenda radhëve të shërbimit. Trocki, Beria e Jezhov janë krerët e shërbimit që janë ekzekutuar nga ky i fundit,

Mohammed Atta në një motel të Portland Ora 00.00 në Itali (ora 18 00 e 10 shtatorit në Bregun Lindor të Shteteve të Bashkuara). Mohammed Atta, egjiptian me origjinë saudite, 33 vjeç, studion në Gjermani, prej 1 viti në Shtetet e Bashkuara ku ka marrë një diplomë piloti, dhe sauditi

Shkenca shpesh herë ka arritur në disa përfundime surprizuese mbi botën në të cilën jetojmë. Këto zbulime kanë përmbajtur doza të larta ndikimi ndaj secilit prej nesh si në mënyrën e jetesës, ashtu dhe në perceptimin që kemi ndaj vetes dhe planetit. Por a është më mirë që disa fakte

Shoqëria sot përballet me një varg problemesh sociale e njëra ndër to është edhe paragjykimi. Madje, njerëzit shkojnë aq larg, duke bërë gjykime edhe për gjërat më të vogla që ndoshta ju fare nuk u kushtoni rëndësi. Ngjyra e rrobave: “Psychology Today”, thotë se njerëzit gjykojnë në bazë të ngjyrave

Nga Mark Leonard Londër – Periudhat më të frikshme në histori, kanë qenë shpesh interregnums (intervalet) – momentet mes vdekjes së një mbreti dhe ngjitjes në fron të mbretit të ri. Kaosi, lufta, madje edhe sëmundjet mund ta mësyjnë këtë vakum kur, sikurse e vinte në dukje Antonio Gramshi Në

Ja dhjetë gjëra që ndoshta nuk i dinit, për presidentin më të famshëm të Amerikës Lindi më 12 shkurt të 1809, në një fermë të shtetit të Kentakit. Prindërit e tij Tomas dhe Nensi, ishin shumë besimtarë dhe e edukuan në kishën bautiste ku edhe i përkisnin. Abrahami ishte skeptik