07/09/2016

Në 15-vjetorin e sulmeve terroriste të 11 shtatorit, disa ekspertë janë duke pretenduar se është e pamundur që kullat të jenë rrëzuar nga aeroplanët. Në vend të kësaj, inxhinierët besojnë se Kullat Binjake mund të jenë shembur për shkak të një “prishje të kontrolluar” – pretendim për të cilin thuhet

Bota është shumë afër një Lufte të Tretë Botërore në 60 vitet e fundit, kanë paralajmëruar ekspertët. Rusia dhe Kina, dy shtete që në vitet e fundit kanë shpenzuar miliarda për ushtri, shumë shpejtë do të rivalizojnë Shtetet e Bashkuara të Amerikës nga aspekti i fuqisë dhe prestigjit ushtarak. Këto

Dorian Koçi Historian Përshkrimi dhe dokumentimi me harta i bregdetit shqiptar dhe grek është nga dokumentimet më të hershme në historinë e hartografisë. Zakonisht është skicuar bregdeti pasi ai bënte pjesë në zotërimet e Republikës së Shën Markut, Venedikut dhe më pak brendësia kontinentale e zonave të brendshme të Shqipërisë.

Dritaret përgjithësisht janë këndore, kryesisht drejtkëndëshe, mirëpo edhe katrore e trekëndëshe. I njëjti rregull është ndjekur edhe nga veturat. Mirëpo, ky ‘rregull’ nuk vlen edhe për avionët, dritaret e të cilëve janë rrethore. Megjithatë, jo çdoherë ka qenë kështu. Në fillim, edhe avionët kanë pasur dritare këndore, mirëpo pas dy

“Jemi të gjithë norvegjezë: vajzat që dashurojnë vajza të tjera, djem që dashurojnë djem të tjerë, si dhe vajza e djem që duan njëri-tjetrin … norvegjezët besojnë në Zot, në Allah, në të gjitha ose në asgjë. Norvegjezë janë edhe ata që kanë ardhur nga Afganistani apo Pakistani, Polonia, Suedia,

Sëmundja më e rrallë në botë njihet si sindroma e Cotard-it apo edhe sindroma e mohimit. Gjallë…por i vdekur. Personat që vuajnë nga kjo sëmundje e çuditshme apo e pazakontë janë të bindur se kanë vdekur dhe e shohin veten e tyre si të vdekur të gjallë apo si zombi.