01/09/2016

Foshnjat që shtatë muajshme mund të lexojnë shprehjet njerëzore duke parë beben e syrit të tyre, në të qindën e një sekonde. Shkencëtarët vendosën elektroda në kokat e 24 bebeve dhe u treguan atyre pamje të syve, për vetëm 50 milisekonda për secilin. Aktiviteti në trurin e bebeve ndryshonte më

Nëse jeni munduar ndonjëherë që të lini pas një periudhë të palumtur në jetën tuaj, ka një shpjegim shkencor. Studime të reja kanë zbuluar se trishtimi zgjat deri 240 herë më gjatë se sa emocionet e tjera. 233 studentëve i kërkua që të kujtojnë episode emocionale të kohëve të fundit

Shkencëtarët kanë zbuluar se mëllenja vetmitare mund të këndojë në “seri harmonike”, një model notash që tingëllojnë këndshëm, dhe që përdoren zakonisht në muzikën popullore. Një seri harmonike përfshin një notë bazë të pasuar nga nota që vijnë e rriten për nga ritmi, bazuar në shumëfishin e asaj note. Eshtë

Universi ynë është vetëm njëri në një numër të tjerësh, të cilët ndërveprojnë me njëri-tjetrin, sipas studiues në Universitetin Griffith, Australi dhe Universitetin e Kalifornisë. Ata sugjerojnë se universet që ndodhen pranë mes tyre influencojnë njëri tjetrin përmes një force shtytëse dhe që aftësia e thërrmijave kuantike që të zënë

Për shkak të kufizimeve teknologjike, BBC radio nuk ishte në gjendje të regjistronte në transmetim fjalimet e Churchillit, direkt nga parlamenti. Churchillit i kërkohej të shkonte tek stacioni për të përsëritur fjalimet e tij. Duke qenë se ai ishte ndoshta shumë i zënë për të bërë këtë gjë, u pajtua

Albert Ajnshtaini nuk arriti kurrë të pranojë përmbajtjen e Biblës, as edhe të teksteve të tjerë të shenjtë. Kërkimi i tij për deshifrimin e ligjeve të natyrës, përbënte kuptimin e tij të vërtetë fetar, që i drejtohej madhësisë së universit. “Unë jam një ateist”, thoshte, “por mendoj se ne jemi