Home»Enciklopedike»Luigji XIV – Si e shkatërroi Mbreti Diell vendin e tij

Luigji XIV – Si e shkatërroi Mbreti Diell vendin e tij

Screen Shot 2016-08-20 at 08.39.51Luigji XIV ishte mishërimi i një sundimtari absolut. Mbretërimi i tij zgjati 72 vite – dhe në 1715, Franca ishte e falimentuar. Vendi ishte në një gjendje emergjence ushtarake për 46 vite gjatë të cilëve, Luigji urdhëroi 30 luftëra të kushtueshme. Por ai është më i njohur për dashurinë që kishte për gjërat madhështore. Pallati i Versajës ka 700 dhoma dhe 67 shkallare. Aty jetonin deri 10 000 njerëz – duke përfshirë oborrtarë, ministra, rrobaqepësa, piktorë, artistë, kuzhinierë dhe këngëtarë. 200 shërbëtorë i shërbenin mbretit. /bota.al

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *