August 2016

GABIMI: PAKUJDESIA Në orën 10.25 të mbrëmjes, më 14 prill 1865, aktori John Wilkes Booth qëllon presidentin amerikan në pjesën e prapme të kokës, me një pistoletë Derringer të kalibrit .44, në Teatrin Ford në Uashington DC. Oficeri John Frederick Parker, i cili ka për qëllim që të ruajë vendin

Baza e Piramidës së Madhe të Gizës është katror, apo jo? Jo tamam. Pavarësisht asaj që mund të mendoni për këtë strukturë të lashtë, PIramida e Madhe është një figurë me tetë faqe, dhe jo një figurë katërfaqëshe. Secila prej katër anëve të Piramidës janë të ndara nga baza në

Homo sapiensët kanë qenë në këtë tokë për rreth 200.000 vite. Por speciet e para njerëzore erdhën pas ndarjes nga majmunët, rreth 2.8 milion vjet më parë. Pas kësaj, ka pasur shumë humanë që ekzistonin para njeriut modern, apo species së njohur si Homo sapiens sapiens. Homo nënkupton gjininë e

Në vitin 1920, një drejtor muzeu pa një faqe në librin e shënimeve të Leonardo da Vinçit dhe e quajti përmbajtjen e saj “shënime të parëndësishme dhe diagrama me shkumës të kuq”. Por kur u rishqyrtua në vitin 2016, një profesor gjeti se këto shënime në fakt përmbanin zbulime novatore:

Veprat më të rëndësishme të shkruara në burg “E cilësova burgun shumë aspekte mjaft të këndshëm. Nuk kisha angazhime, asnjë vendim të vështirë për të marrë, pa frikë nga ata që më kërkonin, dhe asnjë ndërprerje në punën time”. (Nga autobiografia e Bertrand Rasëll). Bertrand Rasëll qe një pacifist gjatë

Kryeministri i majtë grek Alexis Tsipras ka marrë pjesë për herë të tretë brenda pak muajve në një takim të nivelit të lartë të socialdemokratëve evropianë. Lazaros Miliopoulos shpjegon çfarë do të thotë kjo. Deutsche Welle: Gazeta e Athinës, “To Proto Thema” shkruan se kryeministri grek dhe kryetari i Syrizas