Home»Horizonti.al»Numrat më domethënës të numerologjisë biblike: Katra

Numrat më domethënës të numerologjisë biblike: Katra

Screen Shot 2016-07-09 at 09.39.10Katër kalorësit kanë shumë të përbashkëta me numrat 4, 3, dhe 10. Ata të gjithë të tregojnë përfundimin e disa fateve. Dymbëdhjetë fiset e Izraelit, prejardhja e Jezusit nga Judat, fisi i katërt në Izrael. Janë 4 profetët kryesore në shkrime, Isaia, Jeremia, Ezekieli dhe Danieli. Ndërkohë janë edhe 12 profetë të vegjel ose 4 herë 3:pra tre mënyra të ndryshme për të treguar tërësinë e profecive. Këta janë kalorësit e Apokalipsit në Dhjatën e Vjetër. Katër engjëj që qëndrojnë në gatishmëri në të katër cepat e Tokës. Katër janë ungjijtë, 4 bishat tek Ezekieli, Danieli dhe Zbulesa.

Po katër janë pikat në Kryq, çka është më e rëndësishme se sa ju mund të mendoni, përderisa kryqi tipik i kohës ishte ose një tra që vendosej vertikalisht, i quajti kryqi në formë T-je. Fjala “t” ishte i panevojshme deri kur u desh diçka e nevojshme për t’u shtuar mbi kokat e të dënuarve, dhe pankarta të tilla qenë të nevojshme vetëm për ekzekutimin e njerëzve të famshëm./bota.al

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *