31/07/2016

Jo shumë kohë pasi Kolombi zbuloi Ameriken, rusët filluan kolonizimin e Siberisë. Zgjerimi fillestar u nxit nga tregtarët, si familja e fuqishme Stroganov, të cilët ishin të uritur për gëzofin. Agjentët e tyre ishin mercenarë kozakë që zgjeruan fuqinë ruse me mizori të jashtëzakonshme. Kur kreu i Sakhave, Dzhenik u

Departamenti i Drejtësisë dhe FBI po hetojnë mbi sulmet më të fundit të hackerave, që kanë ndodhur ndaj sistemeve kompjuterike të përdorura për fushatën zgjedhore të Hillary Clintonit. Kush qëndron prapa sulmeve? Paralajmërimet Assange Do të hyjë në histori si fushata zgjedhore e piratëve. Elektronikë, natyrisht. Bëhet fjalë për sulmet

Nga Mark Pinkham Menjëherë pasi Kalorësit Templarë themeluan Urdhrin e tyre në Tokën e Shenjtë në vitin 1118 pas Krishtit, ata u asimiluan nën një traditë shumë të lashtë gnostike dhe sipas një linje familjare, të njohur si Kisha Johanite, e cila qe themeluar nga Shën Gjon Pagëzori më shumë

I restauruar kohët e fundit dhe i ri-publikuar me rastin e 50 vjetorit, “Doktor Zhivago” është shndërruar në një nga historitë më të mëdha të dashurisë në kinematografi Nga Joe Mcgasko Në epokën e sotme të filmave aksion me skena të ezagjeruara dhe komedive bajate, historitë e dashurive epike në

Secili vend ka legjendat e veta, por disa prej tyre janë universale – ato shfaqen e rishfaqen në kultura të cilat mund të jenë edhe mijëra kilometra larg njëra-tjetrës… Janë kaq universale, sa ndonjëherë bëhen të frikshme Ideja e përmbytjes që fundos të gjithë botën shfaqet në pothuaj çdo kulturë