30/07/2016

“Nikaia është një qytet antik që thuajse nuk njihet. Ndoshta shumica as nuk e di që ekziston. Asnjë projekt nuk e ka përfshirë në listën e investimeve, duke e lënë këtë vend si një cep të rëndomtë”. Duhet të kthehesh e të rikthehesh disa herë, për të gjetur rrugën që

Muhammed al-Idrisi ishte një gjeograf i famshëm arab. Ai kishte lindur në Ceuta, në Afrikën e Veriut dhe thuhet se ka studiuar në Kordoba, duke udhëtuar shumë nëpër Andaluzi dhe Afrikën e Veriut. Për arsye që janë të paqarta, ai u vendos në oborrin e Mbretit Roger II të Sicilisë

30 fotografi të mrekullueshme të fëmijëve duke luajtur, nga të gjithë vendete  botës.

North Sentinel ka jo vetëm reputacionin e ishullit më të paarritshëm në botë, por edhe më të rrezikshmit. Dy karakteristikat shkojnë dorë për dore, pasi paarritshmëria nuk është për shkak të pozitës gjeografike, por si pasojë e sjelljes së banorëve të tij. Sentilenezët në fakt kundërshtojnë me forcë vizitat në

Mbi tragjedinë e Titanikut, transoqeanikut madhështor që u përpi nga ujërat e akullta në vitin 1912, janë derdhur lumenj boje në gazeta dhe libra, por sa i përket shkaqeve të aksidentit, të gjitha kërkimet, përkundër disa “përjashtimeve”, konvergojnë në mungesën e fushëpamjes, pra pikasjes shumë vonë  të një ajsbergu gjigand,

Të hedhësh para në shatërvane apo në puse, për të kërkuar fatin, është nëj gjest që ka origjinë të lashtë dhe që ndoshta i atribuohet besimit se në ujë banonin perënditë. Në veçanti popullsitë kelte dhe gjermanike vendosnin statuja prej druri pranë puseve dhe vetë gjermanikët hidhnin armët e armiqve