26/07/2016

Elita të vendosura, bankierë të pakujdesshëm dhe koincidenca të historisë. Si u arrit në monedhën e trazuar Ndodhia e krijimit të Euros është vërtet e jashtëzakonshme. Sa më shumë studiohet, aq më shumë duket e habitshme. Është historia e një monedhe që nuk duhej të lindte, pasi pothuajse asnjeri nuk

Sindromi i Stendalit, është një sëmundje psikosomatike që mund të shfaqet përballë një vepre arti veçanërisht ndjellëse. Ajo manifestohet si një ndjenjë pafuqie, të cilës i shtohen sulmet e panikut, ankthit, rrahjeve të shpejta të zemrës, vështirësisë në frymëmarrje dhe ndjenjës së të fikëtit. Megjithatë në nivelin psikik, Sindromi i

Inteligjenca emotive është aftësia për të njohur, për të kuptuar dhe për të kontrolluar ndjenjat tona dhe ato të të tjerëve. Përmes emocioneve, jemi të aftë që të forcojmë edhe intelektin, duke e bërë më të mirë cilësinë e jetës sonë. I pari që i ka dhënë një definicion është

Tek Paradoksi i Shigjetës, Zenoni thekson se që të ndodhë lëvizja, një objekt duhet të ndryshojë pozicionin të cilin ai zë. Ai jep shembullin e një shigjete në fluturim. Ai thotë se në çdo çast kohor, që shigjeta të lëvizë duhet të shkojë aty ku është, ose të shkojë aty

Paramendoni se jeni duke mbajtur një kartolinë në dorën tuaj, në njërën anë të së cilës është shkruar: “Deklarata në anën tjetër të kësaj karte është e vërtetë”. Ne do të quajmë atë Deklarata A. Ktheni kartën nga ana e pasme dhe lexoni: “Deklarata në anën tjetër të kësaj kartoline është

Është e pabesueshme se si ngjyrat mund të ndikojnë jo vetëm tek emocionet dhe ndjenjat që përjetojmë, por edhe tek kalimi i kohës. Shpesh, pasi kemi kaluar disa orë në ambjente të mbyllura, e kuptojmë kalimin e kohës vetëm nëpërmjet ngjyrave që shohim nga jashtë; por kjo nuk mund të