22/07/2016

NDërkohë që policia gjermane ende nuk bën askënd fajtor për sulmin e kësaj pasditeje në Mynih, CNN ka cituar dëshmië e një gruaje me emrin Loretta, e cila ka rrëfyer se ndodhej tek McDonald’s, në qendrën tregtare ku ndodhi sulmi. Gruaja tha se ka dëgjuar të shtë, si dhe pa

Pas të shtënave në një qendër tregtare në Mynih dorasit ndodhen në arrati. Policia llogarit me disa viktima dhe bën fjalë për një “situatë akute terrori“. Në Munih e rrethina ka mobilizim në shkallë të gjerë të policisë. Helikopterë me snajperistë qarkullojnë mbi hapësirën e qytetit. Lidhjet për në Munih

Shprehja “Veza e Kolombit” përdoret kur përshkruhet një mjet tepër i rëndomtë, për të zgjidhur një problem që dukej se nuk kishte zgjidhje. Thuhet se Kristofor Kolombi ishte i ftuar në një darkë pas kthimit të tij nga Amerika, dhe gjatë banketit disa fisnikë spanjollë u përpoqën të zvogëlojnë arritjet

Pylli i Zi (Schëarzëald në gjuhën gjermane) është një hapësire e madhe territoriale në Baden-Vyrtemberg në jugperëndim të Gjermanisë. Në brendësi të këtij territori bashkohen kufijtë e Zvicrës, Francës dhe Gjermanisë, duke vazhduar drejt veriut me një gjatësi prej 160 kilometrash, dhe një gjerësi që varion nga 30 deri në

“Efekti Moxart” ka të bëjë me një teori të caktuar shkencore që ka për protagonist kompozitorin e famshëm Volfgang Amadeus Moxart. Në vitin 1991 koncepti i efektit Moxart u prezantua nga studiuesi francez Dr. Alfred A. Tomatis, otolaringolog, në librin e tij “Pse Moxarti?”, ku pretendonte se dëgjimi për një

Që në vitin 1958, shkrimtari francez shkatërron kolegët e tij narcizistë, që besojnë se kanë ide “të rëndësishme”. Romanet e sotëm janë të padobishëm: duan vetëm të informojnë. Por idetë maksimumi arrijnë të mbushin enciklopeditë Nga Lui-Ferdinand Selin Në vitin 1957 kompania diskografike “Festivali i Parisit” prodhoi shtypi dhe shpërndau